Miro Cerar podneo ostavku

J.Kerbler

14. 03. 2018. u 22:35

Миро Церар поднео оставку

Foto: Arhiva V. N.

Odluku o ostavci prvo je saopštio predsedniku Borutu Pahoru, uz predlog da izbori u Sloveniji budu pre nego što je bilo predviđeno
Slovenački premijer Miro Cerar iznenada je podneo ostavku, nezadovoljan što je Vrhovni sud ponišio referendum kojim je potvrđen zakon o gradnji nove železničke pruge kroz Sloveniju.

Pročitajte još: Cerar odlazi u prošlost


Odluku o ostavci prvo je saopštio predsedniku Borutu Pahoru, uz predlog da izbori u Sloveniji budu pre nego što je bilo predviđeno. Do izbora Cerar će voditi vladu, ali će uskoro biti posvećen i kampanji za izbore koji su bili predviđeni za jun.

Agonija Cerarove vlade traje već duže, iako Slovenija beleži rast ekonomije i potpuno je izašla iz krize. Ceraru je usprkos tome znatno pala popularnost, pa nema gotovo nikakve šanse da osvoji novi mandat.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

MiRa

14.03.2018. 22:49

To je demokracija. Referendum i ustavnu odluku je isilio g. Vili Kovačič u ime udruženja građana. Pitam se samo šta bi bilo sa čovekom da je to bilo u Srbiji? I odmah da idgovorim, u Srbiji se to nemože desiti jer bi ga pre pojela noć.

Opaki

15.03.2018. 02:42

Kad ce Srbin da doceka naslov: podneo ostavku zbog neuspeha(ministri, predsednik, premijer, direktor, predsednik opstine)...?

Zmago

15.03.2018. 06:22

Super treba se ugledati na njega. Kraj funkcije nije smak sveta. Idemo dalje.

Piranski zaliv

15.03.2018. 08:33

Znači nije podneo ostavku zbog otkrivene afere laganja na arbitraži i zbog toga šta se ne može uzeti Piranski zaliv hrvatima na silu i zbog toga što uzalud kuka i kmeči i preti sa tužbom za koju zna da će izgubiti i da tuži...kako bi to lepo rekao Milošević: U laži su kratke noge?

rurik

15.03.2018. 12:45

@Piranski zaliv - ...hrvati ce ga preimenovati u Piratski ili pak vratiti italijanima:))