Severna Koreja: Tramp je zapalio fitilj rata

Tanjug

12. 10. 2017. u 10:30

Američki predsednik Donald Tramp "zapalio je fitilj rata" sa Severnom Korejom, izjavio je severnokorejski ministar spoljnih poslova Ri Jong Ho

Северна Кореја: Трамп је запалио фитиљ рата

Foto Tanjug,AP Photo/Ahn Young-joon

Američki predsednik Donald Tramp "zapalio je fitilj rata" sa Severnom Korejom, izjavio je severnokorejski ministar spoljnih poslova Ri Jong Ho.

"Sa njegovim ratobornim i bezumnim govorom u Ujedinjenim nacijama, Tramp je, može se reći, upalio fitilj rata protiv nas", rekao je Ri za rusku agenciju Tass.

On je upozorio da američke provokacije, poput Trampovog obećanja na Generalnoj skupštini UN da će u potpunosti uništiti Severnu Koreju, neće ostati bez odgovora Pjongjanga.


"On (severnokorejski lider Kim DŽong-un) rekao je da naše strateške snage sa neiscrpnom snagom, koja još nije poznata svima, neće dozvoliti da Amerika, agresorska zemlja, prođe nekažnjeno", rekao je Ri.

Istovremeno, nuklearno oružje Severne Koreje nazvao je "mačem pravde".

Prema njegovim rečima, nuklearni program Severne Koreje služi za odvraćanje čime se garantuje pravo zemlje na suverenitet u vreme "agresivne politike SAD prema Pjongjangu".


PROČITAJTE JOŠ: Severna Koreja: Uzalud SAD i Južna Koreja traže naše raketne lasere!Niko to ne može

Ri, takođe, tvrdi da je Severna Koreja skoro postigla "ravnotežu snaga" sa SAD.

"Skoro smo stigli do završne tačke na putu ka našem konačnom cilju, ka postizanju realne ravnoteže snaga sa SAD. Naše nuklearno oružje nikad neće biti predmet pregovora dok američka politika pritiska na Severnu Koreju ne bude promenjena iz korena jednom za svagda", rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

to je cista laz!

12.10.2017. 11:41

Fitilj rata je odavno zamenjen"Tasterom" koj kada se pritisne upali zelenu lampicu.Taj Taster se,nazalost mnogih,zaglavio i ostao u poziciji"Zeleno".Doticni gospodin je samo u ulozi,ja bih to tako nazvao,skretnicara...On je kao neki pokazivac pravca.I uostalom,fitilj zaudara pri sagorevanju.Oni su odavno presli na"hirurski" nacin vodjenja ratova...Sa narkozom...Bezbolno....Tesko svetu...