Rusi besni: Na vlast u Ukrajini su došli teroristi, izdat nalog za hapšenje Janukoviča

Novosti online/ Agencije

24. 02. 2014. u 09:30

Руси бесни: На власт у Украјини су дошли терористи, издат налог за хапшење Јануковича
Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton danas u Ukrajini. Ruski ambasador u Kijevu pozvan u Moskvu na konsultacije. Lukašenko: Neće biti Majdana u Belorusiji. Rusija preti Ukrajini podizanjem uvoznih carina. Kličko: Istraga Janukovičevih dela
U Kijevu je situacija mirna, prodavnice, restorani i železnička stanica su otvoreni, taksisti voze, a policije nema na ulicama, mada su se tokom noći čuli pucnji.

Visoka predstavnica Evropske unije za spojnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton boravi danas u Ukrajinu, gde sa ključnim političkim akterima razgovara o načinima izlaska iz krize i merama za ekonomsku stabilizaciju zemlje.

Nasilje na ulicama ukrajinske prestonice proteklih dana bilo je najgore u državi otkako je zemlja stekla nezavisnost 1991. godine, poginule su 82 osobe, dok je 645 povređenih zatražilo pomoć u kijevskim bolnicama, od kojih su 423 još u bolnicama.


EŠTON DANAS PUTUJE U KIJEV

Visoka predstavnica Evropske unije za spojnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton otputovaće danas u Ukrajinu, gde će sa ključnim političkim akterima razgovarati o načinima izlaska iz krize i merama za ekonomsku stabilizaciju zemlje, najavljeno je iz njenog kabineta.

"Visoka predstavnica pažljivo prati situaciju u Ukrajini i poziva sve strane da ostanu angažovane u dijalogu da bi se našlo trajno rešenje i da čuvaju jedinstvo i teritorijalni integritet Ukrajine kako bi se svim građanima obezbedila prosperitetna i demokratska budućnost", navedeno je u saopštenju.

BOGATI UKRAJINCI BEŽE U BEČ

Svrgnuta ukrajinska politička elita beži sa svojim porodicama iz haosa na zapad, a mnogi od nijh su odabrali Austriju.

Među mnogim bogatim Ukrajincima bliskim predsedniku Viktoru Janukoviču Austrija je omiljena destinacija.

Posle bivšeg premijera sada je u Austriju doputovao i guverner Narodne banke Ukrajine Serž Klijev.

Prema pisanju bečkog dnevnika "Kronen cajtung" Austrija među bogatim Ukrajincima važi za utočište u kojem je moguće voditi bezbrižan život u egzilu.

Mnoge ličnosti bliske Janukoviču su proteklih godina sebi obezbedile sigurno utičište pre svega u elitnom delu Beča i Donje Austrije. Od izbijanja krize u Ukrajini austrijske bezbednosne vlasti zabeležile su porast aktivnosti putovanja bogatih pristalica Janukoviča. Tako je nedavno svrgnuti premijer Mikola Azarov posetio svog sina i snaju u Beču.

Pre par dana je privatnim avionom na bečki aerodrom sleteo i Klijev, koji poseduje vilu u Beču.

RUSKI AMBASADOR U UKRAJINI POZVAN U MOSKVU NA KONSULTACIJE

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je svog ambasadora u Ukrajini da dođe u Moskvu radi konsultacija o "pogoršavanju situacije" u Kijevu, dan nakon što je opozvan ukrajinski predsednik Viktor Janukovič.

"Zbog pogoršavanja situacije u Ukrajini i potrebe za sveobuhvatnom analizom situacije, doneta je odluka da se ruski ambasador u Ukrajini opozove radi konsultacija u Moskvi", navodi se u saopštenju ruskog ministarstva, prenele su agencije.

LUKAŠENKO: NEĆE BITI MAJDANA U BELORUSIJI

Predsednik Belorusije Aleksander Lukašenko odbacio je mogućnost narodnog ustanka u njegovoj zemlji, sličnog nedavnim dešavanjima u Ukrajini.

"Neće biti Majdana u Belorusiji", istakao je Lukašenko, misleći na Trg nezavisnosti u Kijevu, glavno mesto okupljanja demonstranata.

Navodeći da "iako u društvu postoje određene tenzije i strahovanja za budućnost i stabilnost zemlje", Lukašenko je rekao da je "sveta misija" vlade i bezbednosnih snaga da očuvaju mir i stabilnost u Belorusiji, prenela je agencija Ria Novosti.

"Trebalo bi da se učimo na greškama drugih naroda i sprečimo čak i najmanje nagoveštaje nestabilnosti u našoj zemlji. Susedna Ukrajina, koja je postala arena sukoba između moćnih unutrašnih i spoljnih snaga, trebalo bi da nam bude lekcija", kazao je on.

IZDAT NALOG ZA HAPŠENjE JANUKOVIČA

Za smenjenim ukrajinskim predsednikom Viktorom Janukovičem izdat je nalog za hapšenje zbog optužbi za masovno ubistvo, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov na svom Fejsbuku.

"Otvoren je zvaničan slučaj za masovno ubistvo miroljubivih građana", napisao je Avakov, prenela je agencija Rojters.

"Janukovič i drugi ljudi odgovorni za to su predmet potrage (policije)", dodao je Avakov.

Ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je danas da je Janukovič poslednji put viđen sinoć na Krimu, a zapadne agencije su prenele da nije poznato gde se Janukovič nalazi i da se veruje da je na istoku zemlje koja je uvek bila uporište njegove moći.

RUSIJA PRETI UKRAJINI PODIZANjEM UVOZNIH CARINA

Ukoliko Kijev potpiše sporazum o pridruživanju sa Evropskom unijom, Rusija će povećati carine na uvoz ukrajinske robe, upozorio je danas ruski ministar ekonomije Aleksej Uljukajev.

"Naša poruka Ukrajini je da ima pravo da ide svojim putem, ali ćemo u tom slučaju biti primorani da podignemo uvozne dažbine", izjavio je Uljukajev u intervjuu za nemački poslovni dnevnik "Handelsblat", a prenosi Frans pres.

Rusija je trenutno jedno od najvećih tržišta za izvoz ukrajinske robe.

"Kada bi Kijev potpisao sporazum o partnerstvu sa EU, tada bi Rusija, zbog slobodne trgovine koja važi unutar Zajednice nezavisnih država, bila preplavljena robom iz Unije koja je oslobođena carine", istakao je Uljukajev.

SPORAZUM EU SA UKRAJINOM TEK POSLE IZBORA?

Evropska unija najverovatnije neće potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Ukrajinom dok se u toj zemlji ne održe izbori i ne formira legitimna vlada, poručeno je danas iz Evropske komisije.

"Radije bismo sačekali izbore u maju", rekao je novinarima portparol Evropske komisije Olivije Baiji, odgovarajući na pitanje da li bi se sporazum mogao potpisati sa prelaznom vladom u Kijevu, mada je ostavio mogućnost da se o tome razgovara i pre toga.

Porparol je rekao i da su sankcije Ukrajini, koje uključuju zabranu putovanja i zamrzavanje imovine osoba koje su bile uljučene u represivne mere prema demonstrantima za vreme tromesečnih protesta "još na stolu".

U KIJEVU SITUACIJA MIRNA, PRODAVNICE OTVORENE

U Kijevu je situacija mirna, prodavnice, restorani i železnička stanica su otvoreni, taksisti voze, a policije nema na ulicama, mada su se tokom noći čuli pucnji, javio je danas dopisnik ruske novinske agencija Itar-Tass iz ukrajinske prestonice.

Grupe koje patroliraju, a koji su formirali učesnici protesta sa Trga nezavisnost pojavili su se na "nekim mestima", ali policije nije bilo nigde, mada su se tokom noći čuli pucnji.

Puškomitraljez se čuo u oblasti u blizini železničke stanice, navela je pres služba kijevske policije bez davanja komentara.

Taksi su nastavili sa saobraćaju gradom, ali vozači nisu bili voljni da odu do centralnog gradskog trga.

Stanovništvo prestonice aktivno razmatra politička zbivanja, ali kada im priđe neko nepoznat (poput dopisnika ruske agencija) oni postanu "tihi".

Skoro svi butici su otvoreni, ali u velikom prestoničkom tržnom centru "Ukrajina", međutim, nije bilo kupaca.

"Od jutra, vi ste prvi koji ste ušli u našu prodavnicu", rekla je prodavačica u jednoj od prodavnica.

Stanovništvo je ranije kupilo velike količine hrane i potrepština u obližnjim prodavnicama hrane i sada razgovaraju o mogućem padu vrednosti valute i očekuju rast cena osnovnih životnih namirnica, navodi dopisnik Itar Tass iz Kijeva.

MEDVEDEV: DISKUTABILAN LEGITIMITET UKRAJINSKIH VLASTI

Ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je danas da njegova vlada gaji ozbiljne sumnje u legitimitet onih koji su došli na vlast u Ukrajini nakon opoziva predsednika Viktora Janukoviča, dodavši da činjenica da su neke države, između kojih i Evropska unija, priznale takvo stanje predstavlja "odstupanje od normale".

"Ne shvatamo šta se tamo dešava. Postoji realna pretnja po naše interese i živote naših građana", izjavio je Medvedev, a prenele ruske agencije.

On je istakao da su nove vlasti u Ukrajini došle na vlast kao rezultat "oružane pobune" i oštro kritikovao to što je Evropska unija priznala nove vlasti.

Premijer Rusije je naveo da će njegova zemlja biti spremna da ponovo uspostavi odnose sa Ukrajinom onda kada ta zemlja bude imala "normalnu, modernu vladu utemeljenu na zakonima i ustavu Ukrajine".


KLIČKO: ISTRAGA JANUKOVIČEVIH DELA

Bivši bokserski šampion i vođa ukrajinske stranke Udar, Vitalij Kličko pozvao je na današnjoj sednici parlamenta na osnivanje specijalne komisije koja bi istražila aktivnosti svrgnutog predsednika Viktora Janukoviča i "zločine njegovog režima", a u kojoj bi bili angažovani i strani eksperti.

Kličko ističe da bi rezultati te istrage trebalo svakodnevno da se objavljuju, prenosi Itar-Tasc.

On se založio i za krivično gonjenje vodećih zvaničnika Janukovičevog režima i za to da diplomatske misije Ukrajine u inostranstvu pruže pomoć u traženju onih bivših zvaničnika koji su uspeli da napuste zemlju.

Kličko takođe smatra da bi trebalo ispitati akcije istražitelja, tužilaca i sudija, koji su bili uključeni u represiju nad opozicionim aktivistima.


RUSKI MIP: NOVE VLASTI U KIJEVU KORISTE TERORISTIČKE METODE

Rusko Ministarstvo inostranih poslova danas je ocenilo da se ukrajinski mirovni sporazum koristi kao paravan za otimanje vlasti i da novo ukrajinsko vođstvo koristi "terorističke metode" u primeni pritiska na neistomišljenike, uključujući one na Krimu i istoku Ukrajine.

PREVREMENI PARLAMENTARNI IZBORI U JUNU ILI OKTOBRU?

Ukrajinski parlament Vrhovna rada, predložio je danas održavanje prevremenenih parlamentarnih izbora u junu ili oktobru ove godine.

Nacrt te odluke, odnosno rezolucije o preveremenim izborima podnet je danas parlamentu, rečeno je u sekretarijatu Rade, a prenosi agencija Itar-tas s.

Pravni eksperti Ukrajine smatraju da su prevremeni parlamentarni izbori potrebni zbog smirivanja tenzija u zemlji i da bi situacija u ukrajinskim institucijama što pre bila potpuno regularna.

OEBS IMENOVAO IZASLANIKA ZA UKRAJINU

Ministar spoljnih poslova Švajcarske i predsedavajući Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Didije Burkhalter imenovao je danas ličnog izaslanika za Ukrajinu koji će koordinisati sve tekuće i planirane aktivnosti u ime organizacije.

Burkhalter je danas popodne u Njujorku, obraćajući se Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, rekao da je za ličnog izaslanika za Ukrajinu postavio švajcarskog diplomatu Tima Guldimana.

"On će veoma brzo imati konsultacije sa svim stranama i tesno sarađivati s međunarodnim partnerima", rekao je Burkhalter.


HEJG USKORO U UKRAJINI

Šef britanske diplomatije Vilijem Hejg rekao je danas da će ubrzo posetiti Ukrajinu i upozorio da toj zemlji treba hitna međunarodna finansijska pomoć kako bi ojačala svoju slabu ekonomiju. Hejg će kasnije danas otputovati u Vašington, gde će o Ukrajini razgovarati s američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem i predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda, preneo je Rojters.

KO ĆE VODITI NOVU UKRAJINSKU VLADU?

Pred opasnošću od bezvlašća i ekonomskog sunovrata, ukrajinska opozicija moraće što pre da imenuje novu vladu, dok se istovremeno nameće pitanje da li budući premijer treba da bude harizmatični vođa ili bezlični tehnokrata.

Pretpostavljajući da će ukrajinski parlament dužnost mandatara ipak poveriti nekome od poznatih opozicionara, agencija AFP napravila je listu od nekoliko najverovatnijih kandidata za premijersku i ministarske funkcije.

Prvo ime je bivši bokserski šampion Vitalij Kličko koji se nametnuo kao jedan od vođa višemesečnih antivladinih demonstracija u Kijevu.


BAN KI-MUN: SAČUVATI TERITORIJALNI INTEGRITET UKRAJINE

Generalni sekretar UN Ban Ki-mun izjavio je danas da treba sačuvati jedinstvo i teritorijalni integritet Ukrajine i poslao izaslanika u Kijev, saopštio je njegov portparol Martin Nesirki.

Ban je ponovio apel upućem svim stranama da se uzdržavaju od nasilja i "da poštuju principe demokratije i ljudska prava" u procesu stvaranja atmosfere koja će omogućiti slobodne i fer izbore, rekao je Nesirki, a preneo AFP.

"Generalni sekretar, pre svega, poziva na sveobuhvatni politički proces koji odražava težnje svih Ukrajinaca i čuva jedinstvo i teritorijalni integritet Ukrajine", dodao je on.

TIMOŠENKO ODLAZI NA LEČENjE U NEMAČKU

Nedavno oslobođena bivša ukrajinska premijerka i jedna od čelnika opozicije u toj zemlji Julija Timošenko otputovaće sledećeg meseca u Nemačku na lečenje, navodi se u saopštenju objavljenom na njenoj Internet strani.

"Bivša premijerka Julija Timošenko je prihvatila ponudu nemačke kancelarke Angele Merkel da se leči u Nemačkoj", stoji u saopštenju, a prenela je agencija AFP.

Timošenkova će na lečenje otići nakon što bude prisustvovala kongresu Evropske narodne partije u Dablinu, koji počinje 6. marta, precizirano je u saopštenju.

JANUKOVIČ U RUSKOJ POMORSKOJ BAZI U SEVASTOPOLjU

Ukrajinski mediji su danas izvestili da se predsednik Vikotor Janukovič, koga je opozvao parlament i za kojim je izdat nalog za hapšenje zbog optužbi za masovno ubistvo, nalazi u ruskoj pomorskoj bazi u Sevastopolju.

Prema informacijama izvora televizijskog kanala ATR, za Janukoviča je pripremljen desantni brod Crnomorske flote RF, kojim će se navodno uputiti u Rusiju, preneo je "Glas Rusije".

EŠTON U KIJEVU, RAZGOVARALA SA TURČINOVIM

Visoka predstavnica EU doputovala je u Kijev, gde namerava da sa ključnim političkim akterima razgovara o načinima izlaska iz krize i merama za ekonomsku stabilizaciju zemlje.

Ešton je po dolasku u Kijev prvo položila venac u znak sećanja na žrtve nasilja u ukrajinskoj prestonici, a potom razgovarala sa predsedavajućim Vrhovne rade Oleksanderom Turčinovim, koji je privremeno preuzeo i dužnosti predsednika države, prenela je agencija Itar-Tas s.

Detalji razgovora zasad nisu poznati.


OLAND PUTINU:TRANZICIJA VLASTI U UKRAJINI MORA DA BUDE MIRNA

Predsednici Francuske i Rusije izrazili su, u telefonskom razgovoru, zabrinutost zbog političke krize u Ukrajini.

Oland je u razgovoru s Putinom rekao da Ukrajina mora da prođe kroz "mirnu tranziciju", kao i da je od ključne važnosti da se osigura da država ostane jedinstvena.

Predsednik Francuske je dodao da formiranje nove vlade u Kijevu mora da dovede do održavanja predsedničkih izbora i do primene ključnih reformi, prenela je agencija AFP.

Kako je saopštio Kremlj, razgovor između Olanda i Putina je pokrenula francuska strana, u nameri da ubedi Putina da podstakne mirnu političku tranziciju u Ukrajini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (150)

Ratko,Banjaluka

24.02.2014. 11:00

Eston dolazi u Kijev,nije dobro,tamo gde Estonova kroji kapu,nece biti dobro.A sad hoce nasilnici da hapse Janukovica.Zlikovci(demonstranti)su krivi za sve dogadjaje u Ukrajini.Janukovic im je dao mesto u parlamentu napustio je sve,da se negine vise,ali tim zlikovcima je i to malo.

Александар

24.02.2014. 11:01

Прво се Јанукович договори да са њима састави прелазну владу, а онда они искористе своју удео у власти да га смене и прекрше договор. Такође су пустили Тимошенкову и амнестирали све који су убијали полицајце. Ако се по јутру дан познаје, онда ови акти безакоња јасно говоре какви дани предстоје Украјини.

bivsi_doktor

24.02.2014. 11:36

I treba da ga uhapse! Ali zato što nije na vreme (is)koristio sva zakonska sredstva i mehanizme, koje svaka država na svetu - bez pardona - koristi u sličnim situacijama.

zoks

24.02.2014. 14:24

@dragutin karlovacki - "ukrajinci"ne postoje kao narod,to su pokatoliceni bivsi Rusi,kao hrvati od Srba sto su se odvojili,i pravoslavni Rusi!

Deki

24.02.2014. 16:26

@dragutin karlovacki - Sve što se ukrajincima bude dešavalo-zaslužili su! "Ko zaplako-oči mu ispale". Ali to će moći samo na zapadu zemlje, a voleo bih da pipnu istok :))

dragutin karlovacki

24.02.2014. 16:37

@dragutin karlovacki - U pravu si , ja sam ih tako oslovio zato sto im se drzava zove Ukrajina. Takodje treba imati u vidu da oni posto poto hoce da budu razliciti od Rusa pa im ja to pravo necu osporavati kao sto Srbima katolicima i muslimanima necu nametati da se zovu Srbi. Ako neko hoce moze da se oseca ko sijuks, ja znam ko je.

zoks

24.02.2014. 11:58

Megalomanija zapada sa sve Vatikanom i pod njegovom dirigentskom palicom pokazuje jos jednom oprobani recept porobljavanja Evrope!Sve ima svoj kraj pa ce i tome doci kraj!

Filip

24.02.2014. 12:38

@zoks - Od kada sam se rodio cujem price o propasti Zapada, a polovina mojih prijatelja zivi na zapadu i to odlicno, niko koga poznajem sem turisticki nije otisao u Kinu,Rusiju,S.Koreju itd.

zoks

24.02.2014. 14:22

@zoks - Filipe,kad bih i ja popljackao svoje komsije i sugradjane i ja bih ziveo dobro!A kao drugo,reci mi kakve veze ima kako zapadnjaci zive u njihovim zemljama sa njihovom spoljnom politikom?Osim naravno sto sa njihovom spoljnom politikom pljackaju resurse slabijih i odnose ih u Evropu!Deder pojasni ti to nama!I treca stvar,nisu oni,nasi ljudi i ostali stanci, otisli u Evropu da je pljackaju kao sto su evropljani isli i jos uvek idu i pljackaju ostatak sveta!

zoks

24.02.2014. 14:26

@zoks - Filip,raznorazne su propasti,a najgora je duhovna i moralna propast,koja je zapad zahvatila!Mada ne verujem da ti to kapiras!Tebi je sve u novcu i materijalizmu!Nego na svu srecu zapadnjaci sa njihovim prljavim novcem ne mogu kupiti ljubav,duh,veru,humanost,ljudskost,jer je Bog to tako udesio!Zamisli sta bi nama sirotinji ostalo od pomenutih stvari kada bi ih parajlije mogle kupiti?

momo

24.02.2014. 15:48

@zoks - Тако су говорили и о Риму, па Џ. Кану, Наполеону и тд. Ко од мача живи од мача и умире. А и твоји продужите боравак! Срећно!

naranca

24.02.2014. 22:03

@zoks - @zoks Nas prijatelj ,'komunista je rekao,"Pre ce kamila proci kroz iglene usi nego sto ce bogatas uci u carstvo nebesko"

baljkan bojs

24.02.2014. 12:05

Janukovic-dobio sta je i zasluzio!! Kad sa marvom ne znas kako ide onda te ona pregazi!!!

ameba

24.02.2014. 12:27

У Украјини тренутно власт не постоји, тако да.....

Читалац

24.02.2014. 13:13

само распад спашава земљу од грађанског рата

Koja je sad boja

24.02.2014. 13:22

Bila je narandzasta. Sad je lila, roze, ljubicasta? Xaxaxaxa. Nema veze proci ce isto.

euro 95

24.02.2014. 14:41

on se oslonio na putina ko milosko i sad i njega u haps aaj sta vam je Ruska braca jaka hee sta serbi bili ushuktali u pocetku to ce putin da sredi ko vidi putina sta se tice Ukraine brate jer on nek cuva onaj ostatak inace i njega ce sa politikom onom trulom da izgubi samo polako on se bio rasutkao ko neki dzek a zavrsi ko lisica

momo

24.02.2014. 15:45

@euro 95 - Савет:научи прво слова, па граматику, па редом. Када све то научиш онда гледај у својој земљи шта се дешава и пиши шта хоћеш!

mož` bit

24.02.2014. 14:42

moguće je da je Januković "prodo" i Ukrajince i Ruse i da se zavuko u američku ambasadu i čeka prebačaj na sigurnije mesto sa sandukom para

Tikov

24.02.2014. 14:43

Pitanje je kakav uticaj pučisti imaju na istoku i na jugu posebno u autonomnoj republici Krim gde su simbolično cepali i palili zastave Ukrajine i vijali zastave Rusije. Da li bi nalog bio izpoštovan? Baš me i zanima da li porez oblasti iz industrisko srce zemlje i dalje stiže u Kijev. Moj utisak je da je ovaj razvoj s nekih nesigurnica planiran, valjda za širu decentralizaciju. Nerealno je posle ovih dogadjaja samo predsedniku uskratiti moć dok bi štetu plaćali oni kojima je pljunuto u lice

Nikola

24.02.2014. 19:04

@Tikov - Ne treba paliti Ukrajinske zastave. To zapad samo ceka, i isto ce im se desiti kao i Srbima u Lici i Slavoniji da ce ih najuriti sa svojih vekovnih ognjista kao protivnike drzave i "demokratski" izabrane vlasti.

euro 95

24.02.2014. 15:42

@Tunguz - pa nek plati rusija da se to ne desava a ne da letaju po azilima ko srbi i traze pomoc nemaju da jedu stara izreka je nemoj biti gladan ko rus i to je istinita poslovica sve da mogu bi pojeli ali staces ima zapada koji pomaze i ruse i srbe i ostale narode

naranca

24.02.2014. 20:04

@Tunguz - @euro95.Sto da bacaju pare na neradnike i stetocine samo ce uzeti svoju polovinu Ukrajine a Eu neka gradi raj na zemlji.Kaze se "pije ko Rus".Sigurno si isao sa Klickom na fakultet

Mis_Pigi

24.02.2014. 15:05

плаћам пиво ономе ко зна шта се у Украјини дешава !

PanicusVulgaris

24.02.2014. 15:16

Sad zaista nista ne razumijem...kako Putin moze da dozvoli da mu fasisti dolaze i bukvalno pod prozor, i ne reaguje uopste, ne cuje se ni da prokomentarise? Sve dobro sto je ucinio za prethodnih 15-ak godina, sve izdizanje Rusije iz pepela, ekonomski oporavak i diplomatske pobjede...sve je palo u vodu za 24 sata! Svijet se suocava sa novom 1941-om godinom, a on ponavlja Staljinove greske iz tog vremena! Dolaze crni dani za covjecanstvo! Nista mi nije jasno...

Dejan J

24.02.2014. 18:06

@PanicusVulgaris - Kako nemoses da shvatis,jedini gori od EU i USA su Ruski politicari,pokvareni i zlobni,pa oni da valjaju sa onolikom zemljom,naftom,gasom,zlatom,dijamantima ziveli bi bolje od Saudiske Arabije,a nebi im se narod trovao od alkohola i ziveo na ivici bede.Da se razumemo Rusi nas nikada nisu napali ali su nas vise puta izdali a to mi dodje gore od ovog prvog,ja volim Rusiju svoju Pravoslavnu i krvnu bracu ali sta cu kad nisu dobri,izdadose Libiju,Srbiju sad Ukrainu pa dokle bre vise opametimo se!!!

Александар

24.02.2014. 15:28

Вучић је најбољи. Он би украјинску кризу решио брзо и ефикасно, као и спорне приватизације.

MatijaBeograd

24.02.2014. 18:51

@Александар - Povecanjem PDV/a,povecanjem nivoa aflatoksina u mleku i malcice drpisanjem na racunima za struju i gas!

Moma Zivanovic

24.02.2014. 15:40

Iz satelita se vidi da je situaciju u Ukrajni namestena od strane E.U I SAD...sklonili su coveka koji je hteo da zastiti drzavu o stranaca...Sada ce se postaviti prijateljska vlada u korist zapada...time ce se omoguciti rudna bogatstva...koja ce biti koriscena za drzave zapada...a druga stvar je priblizavanje I okruzivanje postepeno rusije sa svih strana...vec od sledece godine ce se insistirati na raketnom stitu.To su isto uradili u Srbiji...pa je tu gde je...E.U je pijavica za siromasne narode

Dušan

24.02.2014. 16:59

U pitanju je uhodani scenarijo krvave šape iz Vatikana. Prvo izaziva nezadovoljstvo, pa nemire, a onda ubacuje kolovođe pse rata Lojolinu vojsku nad vojskama da ubija miliciju i vojsku legalnih vlasti. Zatim, preko Nevladinh organizacija organizuju tzv.Parlamentarnu većinu i smenjuju Januloviča i oslobađaju Juliju Timošenko. Julija izlazi izćuze i obećava demonstrantima da ih vodi pravo u EU u čeljusti satane iz Vatikana.

andrej

24.02.2014. 19:16

@Dušan - Hahaha! Dusane dobro si me nasmejao. Stvarno volim tvoje neuroticne komentare.

kerber52

24.02.2014. 17:14

polako bre sta se palite, ma ko sem rusije moze da izvuce ukrajinu iz krize, ta zemlja ili postaje deo carinskog bloka ili potpuno propada, 15 milijardi koliko im je rusija ponudila je nista sta sve rusija radi a vec nedostizna brojka za zapad, ukrajina je duzna rusiji ko grcka ostatku sveta, rusi mogu da joj taj dug reprogramiraju ili oproste, podizanjem carina na ukrajinske proizvode posledice po ukrajinsku privredu postaju nesagledive, na kraju ce klicko i timosenkova da odbiju eu, polako

jug

24.02.2014. 19:04

@kerber52 - Klicko nije znao boksati, a kamoli da vodi vlast, a isto tako i ona baba!!!

Doktor

24.02.2014. 19:06

@kerber52 - To jest tako sto se tice duga ali rusi taj dug nikada vise nece naplatiti ako im podignu carine izgubit ce na izvozu, a EU ce preuzet trziste. Rusi da su hteli da sacuvaju ukrajinu, trziste i narod koji joj je naklonjen sacuvali bi, to jest umesali bi se u unutrasnju stvar Ukrajine, ali Rusi su davno jasno rekli da bi se na sve nacine jedino za Belorusiju zalozili, ovako racunajte da je Rusija opet zazmirila, zaboravila dug, pokazala dobrotu, prepustila Ukrajinu EU bez optpra ili jednog metka.

Krle

24.02.2014. 18:00

Rusi su pravilno odmereni ali to ne znaci da reakcije nece da bude, mozda cak i one kakvu zapad ne ocekuje. Ne znam da li Klicko i ostali ulicari misle da ce njihove naredbe da postuju na istoku drzave i Krimu. Jednostavno, bokser ne zna sta je potegnuo, a bojim se ni evropska elita.

PanicusVulgaris

25.02.2014. 00:52

@sinisa - @sinisa: U pravu si, samo ovog puta ne bi smjeli da se zaustave na Berlinu! London je izvor sveg zla na svijetu unazad 300-400 godina, treba ga potopiti u more! I cijelo britansko ostrvo s njim!

Branko

24.02.2014. 18:24

Opušteno ljudi, polako, Rusija je na pragu recesije i krize, zna to g.Putin, neće mu u tome pomoći ni Kozaci koji tuku žene, devojke po ulicama, ni "patriotski komentari VN", još manje Januković&comp. Pomoć će doći sa Zapada.

naranca

24.02.2014. 20:00

@Branko - @branko jel ti to citas Alge-majne Beobahter?Rusija ima najveci rast od G-20.I ono nisu zene i devojke ono su transexualci.Sta sigurno nece biti je da rulja neokupanih alkoholicara smenjuje demokratski izabranog Predsednika.Pretpostavljam da je to demokratija?

PanicusVulgaris

24.02.2014. 22:30

@Branko - @kisela vocka: Nisu ni transseksualci nego obicne jeftine seoske droljetine koje za saku dolara prodaju svoju zemlju! Slabo je onaj kozak izmahivao bicem, mnogo slabo!

naranca

24.02.2014. 23:29

@Branko - @panvul U Usa one bi imale misterioznu saobracajnu nesrecu.Sta mislis sto Souden ne ide kuci?Plasi se tramvaja zvanog ceznja.

Sale

24.02.2014. 18:30

koliko domoljuba i patriota na ovim vestima,,, Svi sve znaju... Prodali ste se Vi za šaku dolara svi pre 14 god.,,, Sad se tu palite i ložite, SAD, EU... ma znate ko veliki... Pa nije u Bgd bilo 100 ljudi nego se sjatila cela Srbija da lomi i rusi... Šta , bili ste protiv demokratije? Pa ovo sto rade ovi ukrajinski huligani ovo je isto radila cela srbija pre 14 godina !!! Pa nije vam EU i SAD krivi što su vas ovi vaši političari upropastili i uzeli lovu !

Branko

24.02.2014. 19:29

@Sale - Sale, polako, opusti se... krenuo si od jednog "pa" ... drugog "pa"... trećeg "pa"... itd...Do zore, nabraće se sve "pa" do "pa".

MatijaBeograd

24.02.2014. 18:45

Puno srece novoj proevropskoj vlasti u Ukrajini u njenom radu i priblizavanju te predivne pravoslavne zemlje EU i NATO paktu...Srbija i Ukrajina u EU i NATO sto pre.

naranca

24.02.2014. 19:55

@MatijaBeograd - @matijabg samo zapadni deo.Istocni deo proglasio nezavisnost!!!

Srbin

24.02.2014. 20:31

@MatijaBeograd - Matija, smuci mi se samo kad procitam da si se ti javio, a tek kad procitam tvoje komentare. U kome svetu li ti zivis?

3za3

24.02.2014. 22:58

@MatijaBeograd - Da li ti pokusavas da skrenes paznju na sebe sa uvek nebuloznim komentarima,ili su ti koreni negde u Turskoj,Nemackoj...a trece da normalna osoba ovako nesto lupi ne moze se nazavati istom!

stanoje

24.02.2014. 18:56

Ocaj... zalosno kada strani spijuni imaju uticaj i moc da zavade bratski narod... Trebao je sve da ih pohapsi a Rusi sada da pripoje vise od 60% teritorije jer vecina Rusa zivi u Ukrajini, da im uvede carinu i vecu cenu gasa, pa im eto zapada da crknu sa njima zajedno!!!!

Nikola

24.02.2014. 18:56

Nema sumlje da je Janukovic korimpiran, ali nova revolucionarna vlast koju zapad pokusava da servira kao "demokratsku" je dan nakon stupanja na vlast oslobodila podjednako korumpiranu Timosenkovu, ukinula jezik manjina u skolama i zvanicnim institucijama (trecina stanovnistva govori ruski!), skinula spomenike u Kijevu posvecene Sovjetskom otporu nacizmu i ukinula zabranu neo-nacisticke partije. To su uradili prvi dan na vlasti! Koje bre demokrate - cisti nacisti!

Realista

24.02.2014. 20:48

@Nikola - @Branko: Slabo citas vesti sinovac....Ako zelis da komentarises moras bolje da se informises! Nikola je sve tacno napisao a uz to i upadanje u pravoslavne manastire i pljackanje nije pomenuo.... Ukrajina je u Drugoms vestkom ratu bila "sovjetska NDH"..tek da se zna !

sas

24.02.2014. 21:29

@Nikola - Branko' Evropu od propasti samo moze spasiti Ruski protunapad na Evropu;( ps.nato je na umoru;(

Mis_Pigi

24.02.2014. 19:09

чим Запад и Америка нешто подржавају, знајте да то иде у суноврат

PanicusVulgaris

24.02.2014. 22:27

@mile - @juzno voce: Ma jok, ponesi protivpozarni aparat, jeftiniji je a jednako efikasan :)

Vitomir

24.02.2014. 19:23

A u kojoj državi na takav način na vlast nisu došli teroristi ili slični njima podržani sa Zapada?

Nikola

24.02.2014. 20:55

@Vitomir - Zapadni mediji velicaju "demokrate" koji su na vlast dosli na silu, a "diktatora" coveka koji je pobedio na demokratskim izborima sa vise od milion glasova razlike. Cista propaganda, a narod na zapadu je generalno neobavesten i ne voli ruse, pa sve proguta bez razmisljanja.

Joe

24.02.2014. 19:26

Ta hajte molim vas, rusi stoje i ne javljaju se svo vreme, sada kad je cela Ukrajina presla pod nato oni kao fol besni. Jedino objasnjenje da su im od gorbacova na ovamo kao i kod nas svi na vlasti zapadne marionete.

PanicusVulgaris

24.02.2014. 20:55

@Joe - @Joe: Sad I meni izgleda da je, nazalost, tako. Zaklinjao sam se u Putina, smatrao ga spasiocem covjecanstva, a on za 24 sata ponisti sve ono dobro sto je cinio za Rusiju i svijet u zadnjih 14 godina. Sad je gotovo osiguran I pad Rusije za nekoliko godina jer ce vec do kraja ove godine da dodju americki raketni sistemi u Ukrajinu (naravno, da stite Francusku I Njemacku od Irana, hahaha), I onda ce biti nemoguce odbraniti Rusiju od izvjesne NATO agresije Ne mogu da opisem koliko sam razocaran!

naranca

24.02.2014. 20:07

@Putinist - @putinist Gde to kaze Nice?Procitao sam,doduse davno, sva njegova dela al se nesto ne secam ove poskocice.

CENAISTINE

24.02.2014. 20:24

@Putinist - 15 milijardi POMOC ( NE KREDIT nego pomoc).. malo? Rusi su prodali Yugoslaviju za 25 milijardi u KREDITIMA.. za dace po mediteranu I sl. Sta ces nece oni to da otplacuju nego nekakva "Rusija"? Od 66 miliona Rusa (Ukrajna je 78% Pravoslavna a katolika oko 17-18%) e sada Ukrainske ustase su preuzele vlast nad 66 miliona .. prosjaka? Jes bice im bolje..a?

Putinist

24.02.2014. 22:38

@Putinist - -Tako je govorio Zaratustra- poglavlje 13. tacan citat je "Moc zelite, ali prvo pajser moci, mnogo para ..."

berislav

24.02.2014. 19:33

Već brz pogled na nove strukture vlasti u Kijevu koje se mogu ocijeniti kao ekstremističke i neprijateljske prema svima osim prema Amerima pokazuju da će se brzo početi odvijati druga runda, a to znači aktivni ruski utjecaj na tu zemlju kada ju Janukovič nije znao voditi. Drugim riječima ta vlast morat će se eliminirati jer će uskoro provoditi masovne pogrome nad Rusima i onim proruskim orijentisanim, dakle ruski interesi su tu vrlo ozbiljno narušeni. Zapad će dobiti "po ruci" uskoro.

Jadertino

24.02.2014. 19:39

Ovo u Ukrajini je kao nekih godina u Novom Sadu, Prištini i Titogradu. U Srbiji tada je bilo oduševljenja, sada ima ogorčenja

naranca

24.02.2014. 23:23

@Jadertino - @jadertino.Hoces da kazes da su i to Njemci organizirali?Ali u Ukr je pohginulo 88 demonsranata!!!

PanicusVulgaris

24.02.2014. 22:24

@gaga - @ gaga: Ma nije u rukavicama uopste, ovo su odradili toliko drsko otvoreno da nije normalno!

Plast demokratije

24.02.2014. 19:56

Nije ovo sve za dzabe. Uskoro napad na Rusiju, III svetski rat, atomsko razaranje, radijacija, radioaktivni kisa i oblaci, masovno umiranje i raspad.. Ne mogu svi pod zemlju da se sakriju. Ameri vec spremili hiljade logora u svojoj zemlji, opasanih bodljikavom zicom i mitraljeskim gnezdima. Ne zna se broja velikih mrtvackih sanduka, uredno poredjanih u tim logorima na povrsini, u koje staje najmanje 5-oro ljudi.. Ima sve snimljeno na yt. Pevacete vi drugu pesmu...

vlada

24.02.2014. 20:01

Nisi na vreme shvatio da se sa teroristima ne "pregovara"! Brinuo si šta će Evropa reći a ona ti skida glavu!

CENAISTINE

24.02.2014. 20:19

... gle opet ono kako nase ustase pevase "Deuchland Deuchland danke danke.. " Nacisti ne zaboravljaju svoje prijatelje a "SAVEZNICI" ko saveznici pod "oprobanim" moralnim arsinima NARKO "intelektualaca" opet masu kakvim papiricima "mira za sva vremena.."? Ranije su predali Cekoslovacku danas ISPORUCUJU sve Nacisticke protivnike spakovane I KAZNJENE. Jugoslavija? Slovenija - SS regularne Vaffen SS Alpinske jedinice, Hrvatska - Ustase, a I SS, Bosna - SS Handzar divizije, Albanija SS, Ukrajna SS?

GALEB BIJELUI

24.02.2014. 20:25

Sve ako je i tako, a sigurno nije,smatram da će Rusija biti dovoljno obazriva da sačeka izbore,koji će biti vrlo brzo.. A onda zna se- ko pobijedi-vodi Ukrajinu,pa kako bilo pravo i jednima, i drugima, i trećima.

naranca

24.02.2014. 23:19

@GALEB BIJELUI - @galebjeli Zasto bi cekali izbore?Jer su ustanici cekali izbore?

a-ha

25.02.2014. 05:41

@GALEB BIJELUI - pa oni su i potuceni na izborima pre par meseci i to do nogu!

roki

24.02.2014. 20:28

Nek ih uzme eu,samo sto su danas izjavili da to ako potpisu ne daje jasnu perspektivu Ukrajini za eu.Ukrajina je toliko propala da ih eu jednostavno nece hteti ili mozda hoce za 30 godina Ovde nista nije gotovo.Po mom misljenju jos nekoliko puta ce biti sarenih revolucija u ovoj zemlji.Zapad nema sta da im ponudi osim prazne price i tapsanja po ramenu.Ova zemlja jednostavno bez Rusije nema nikakve sanse.Da je pameti treba jugo istok da osnuje savez regiona i posebnu kasu.

MIki

24.02.2014. 20:36

Ovo je sve vidjeno u Srbiji odnosno SFRJ, odnosno Jugoslaviji, zatim Avganistan itd... Procitajte samo na wikipediji istorija SAD-a, ali samo na wikipediji, to je ono sto je zvanicno, shvaticete da je SAD profitirala samo u ratovima, to je njihov najsigurniji biznis, sve ostalo je farsa i sminka, glavni izvori prihoda su im od oruzja, prodaja i snabdevanje zaracenih strana, kao za vrem 1.i 2. sv.rata ,zatim energenti, jer bi inace ta drzava pojela samu sebe, nestali bi za godinu daana.

СЕНОВИЋ

24.02.2014. 20:42

Руси бесни ? Ма немојте. Ја сам бесан због пораза моје вере. Православљу је задат страшан ударац. Не знам како ће да се опорави. Ово је готово самртнички ропац Православља. Ко то не види он је неписмен. Погледајте тај Крим због чега је у основи све и почело. Татари имају наталитет раван ономе на Косову 90-тих, а Руси морталитет у целој Русији. Амери помажу муслиманске Татаре и новчано и саветодавно. За 50 година удесетостручио им се број на Криму. Био Крим Руски или Украјински стање је такво.

!

25.02.2014. 00:35

@СЕНОВИЋ - Koliko vidim ti sa vjerom imas veze koliko sa nuklearnom fizikom.

a-ha

25.02.2014. 05:38

@СЕНОВИЋ - da, samo sto kad udje ruska cizma po celom jugoistoku, a to ce se svakako desiti jer ovi "mirni demonstranto" nece prestati sa ovim teroristickim akcijama preko "vlasti", onda ces da vidis kako broj svih ne-rusa pada... sto bi rekli - "dzabe ste krecili" (na zalost crnjak, ali sve navodi na to)

СЕНОВИЋ

24.02.2014. 20:48

Пре неки дан беху ови антируси развили огромну Адолфову слику чини ми се на Парламенту. Нисам успео да прочитам нити један коментар ни Руских ни ових западних званичника по том назови случају. Нико ни речи. Само је фалио Бандера да поред њега. Замислите, ти Бандераши побију 150.000 Пољака, и Пољска их данас подржава. Како политика смрди а са њом и они који је воде.

PanicusVulgaris

24.02.2014. 22:20

@СЕНОВИЋ - @Senovic: I ja sam video tu sliku na internetu, ali mislim da je fotoshop u pitanju. Ne vjerujem da bi se usudili bas tako nesto da urade. A ako je fotoshop, onda onaj koji je to objavio nije ucinio nista dobro nasoj stvari - mislim da ne bismo trebali da se sluzimo lazima, kao zapad.

sreto

24.02.2014. 20:54

E sad nek'se "mirni" demostranti, na celu sa Klickom i Katrin Eston upute u Sevastopolj, mozda ga mogu i uhvatit !!!

Dimitar

25.02.2014. 06:30

@sreto - Sreto druze moj , nek uz put svrate i ovamo kod nas pa nek i nas uhvate. Ma salim se. Ona Baba Rugoba nek nas zaobidje u sirokom krugu.

ux1

24.02.2014. 20:57

ti ZOKS veliki nas filozofe i patriJoto ,,,siguran sam uz to sto nasmejavas ljude ovde svojim kompleksom i sujetom,,,kalo ti kazes,,ajde deder priznaj sto te sef na poslu negde na zapadu tako muci citav dan i ponizava da moras da se praznis ovde na kompjuteru sa laznim patriotizmom i ljubavi prema Srbiji?? uzasss

Krle

24.02.2014. 21:23

samo cekam kad ce proleca da krenu po zapadu. Mislite da je iskljuceno? Samo sedite i cekajte! Necete jos dugo da cekate, budite sigurni.

Deki

24.02.2014. 21:34

Odlično, znači lociran je! Ajde sada kauboji, odmah krenite u pomorsku bazu, uhapsite legalno izabranog predsednika, a zatim i sve njegove pomagače, koje tamo zateknete! Zaplenite i svo naoružanje, valjda ćete imati toliko vremena...? Na čelo horde postavite to bespolno čudovište Ešton i Firera, mada će vas prilično usporavati. Napraviće Ruje od vas šesti olimpijski krug, videćete :)

Elcano

25.02.2014. 00:30

@sreto - sreto@ Nesrećni sreto, misliš li da će gas da prodaju po tajgama i tundrama.. Ovo nigde nema, ova zemlja je prava riznica gluposti. Nije to samo neobrazovan, priprost svet, ovde budalaštine baš kao i nasilje, kao da iz samog tla izbijaju.. Nema nam spasa-zaista smo propali !

naranca

24.02.2014. 22:10

U cemu je stvar.Ukrajina je pokradena tj bankrotirala.Rusi nude 9 mil dolara Eu nude 21 mil dolara.Janukovic je odbio tih 21 mil$.Sta narod ne zna da su Ruskih 9mil$ realni.A EU nema ni 3mil$ jer su se natapirali pomazuci ,kako oni kazu,lenjstine u EU Grci,Irci,Slovenci,Hrvati.................Dace Ukr kredite u vrednosti od 21 mil$.Ali kad tako nastampavaju mogu da im daju beskonacno $.A posledice.......

Knez

24.02.2014. 22:24

Nesto se mislim kako ce se dalje odvijati situacija posle ovih "petooktobarskih promena" u Ukrajini. Doci ce neki novi na vlast zeljni para, kojih ce biti od stranih kredita, privatizacija, zivece se kolko tolko bolje narednih 10-tak godina, pa cemo posle toga citati kako su silne milijarde eura iznete iz Ukrajine itd...

Rozmary

24.02.2014. 22:25

Sve liči na to da će se pristalice dve opcije dići na noge. Počeće da se slivaju dobrovoljci da brane svoju braću Ruse na teritoriji Ukrajine te je ishod tog mogućeg građanskog rata poznat. Brojniji će pobediti , Ukrajina će se pocepati i zapadni deo će dopasti u kandže dolarske zavisnosti i na dalje propadati.

Srki

25.02.2014. 08:03

@Rozmary - Ima tu jedna fora koju zapadnjaci ne znaju, a Putin dobro zna i zato se necka sta da radi. Fora je da Ukrajinci mogu pet puta vise potrositi nego sto znaju da urade. Vecito gladan narod. Nesto slicno Afganistancima i Hrvatima.

Predrag Zdrale

25.02.2014. 00:43

E ajmo sad cepaj, sve istocno od Dnjepra izlazi iz Ukraine. Trazili ste gledajte.

M.Mladenovic

25.02.2014. 02:03

Sve sam se brinuo sta nam je sa Kimono,kad on u punom sjaju lupi"nedjeljiva Ukraina".Glavni covjek UN ni jednom nije osudio teror i divljastvo naoruzanih bandi,rusenje nasilno legalne vlasti.Sve dok se ne ukine ova sramna UN ili se ne izmjesti sa okupirane Indijanske teritorije nece biti fajde.

MIDEL

25.02.2014. 02:09

Ovi Ukrajinu nece izvuci iz krize -to samo moze UNS (ukrajinska napredna stranka)...

naranca

25.02.2014. 16:27

@MIDEL - @midel Dobro je da si objasnio.Ja sam mislio Ustaska Nadzorna Sluzba.

euro 95

25.02.2014. 10:49

@MIDEL - ma ti je u pitanju rupa iz koje vade i rusi i amerikanci i eu naftu cuj sad ko da se nezna

Толе

25.02.2014. 09:42

Исток Украјине Русији! Западни део нека иде где хоће (ЕУ, САД,...) далеко им лепа кућа.

euro 95

25.02.2014. 09:58

ma rusi neka dignu ruke najbolje im je od cijele rusije dok im je politika smrzla i truhla taj narod masivno napusta rusiju a on prica o nekakvoj rusi bas njega briga sta se eu puni rusa a on govori ko da ga eu i imerika ne poznaju ko je on i oni ce carine da im podizu nek im podignu carine i rusi ce pocrkat od gladi i onako niko ne moze da ih najede

Ratko,Banjaluka-SRS

25.02.2014. 10:51

@euro 95 - eur95(Matija)ja koliko znam da Hrvati najvise napustaju svoju lepu.A Rusija nije zaduzena kao EU,najmanje na svetu ima duga.Tako da ti ne trebas se sekirati za Rusiju.Rusija ima najpametnijeg Putina,dok EU propada.Kisa pada EU propada,vetar piri Rusija se siri.

Mikojan

25.02.2014. 17:33

@euro 95 - Auu, Mili, vidi, prvo stvoris logicku celinu, pa je oblikujes u gramaticku kad pises komentar.. ;) Jeste Rusi crkavaju od gladi i nemaju sta da jedu, gasa nemaju za grejanje, a nafte ni 1 Ladu da pokrenu... pride nikad nisu imali veci standard, a i jedina zemlja su uz Kinu koja povecava vojne izdatke... Potpuno su propali po svim parametrima... Bravo, savrseno si predstavio stanje, samo se iskreno nadam da si 95-to, jer ako nisi, onda imas veliki problem...

CENAISTINE

25.02.2014. 11:20

Nacisti radikalno unistavaju nacije Jugoslaviju, Srbiju, Ukrajnu, Gruziju, Checheniju sve po istom kljucu "Otpor", "Narandzasta Revolucija", "Revolucija Ruze".. pogledajte ambasadora Milosha koji je bio Americki ambasador u Jugoslaviji sa oko 5 milijardi dollara (Soros CIA I sl..) su organizovali domace izdajice I unistili zemlju CBC je dala citavu emisiju o tom prljavom poslu vrlo otvoreno. Problem je sto naciju niko nezna da brani jer "nacija" je bila prljava rec partijskim jajarama

naranca

25.02.2014. 12:00

Dobro jutro bivsi zemljaci i domaci saradnici.Da vas pitam onako kao ljude.Da li se vi svega ovoga plasite?Mogao bi neko u igri da pritisne neko dugme.A neko drugi, drugoNeko treci ,trece i ........Znam da je EU nepogresiva a NATO nepobediv (1999).Ali zar vam nije malo nelagodno?

Mis_Pigi

25.02.2014. 17:19

@naranca - јок море, за сада је још мали улог, видећемо даље

igor

26.02.2014. 00:22

ova ukrajina mora propasti samo ukucajtesvoboda party kakva hitlerova bagra fasisticka.zivjela rusija i car putin.