Raspušten Gradski odbor DNS u Trebinju

S.M.

četvrtak, 21. 05. 2020. u 18:22

Распуштен Градски одбор ДНС у Требињу

Nenad Nešić Foto DNS

Predsednik DNS Nenad Nešić rekao je da je raspušten Gradski odbor ove stranke u Trebinju i da će biti formirano povereništvo za ovaj grad, te da niko nije isključen iz stranke

Predsednik DNS Nenad Nešić rekao je da je danas raspušten Gradski odbor ove stranke u Trebinju i da će biti formirano povereništvo za ovaj grad, te da niko nije isključen iz stranke.

Nešić je naveo da će u narednom periodu najviši funkcioneri stranke posetiti Gradsku organizaciju Trebinje i dogovoriti se ko će voditi budući gradski odbor u tom gradu.

-Nikoga nismo isključili, samo smo raspustili odbor, te svi ostaju članovi DNS, s tim što će se u ovoj stranci poštovani hijerarhija, disciplina i znaće se ko je za šta zadužen i ko je za šta nadležan, rekao je Nešić novinarima u toku pauze sednice Predsjedništva stranke u Banjaluci.

On je ponovio da Gradski odbor Trebinje, kao nijedna druga lokalna organizacija nema nadležnost da bilo koga iščlanjuje iz DNS, napominjući da je to isključivo nadležnost Predsedništva stranke.

Nešić je naveo da je Predsjedništvo DNS na današnjoj sednici donelo odluku o nastupanju na predstojećim lokalnim izborima u BiH, koji bi trebalo da budu održani ove godine, te da je ova stranka potpuno spremna za izbore.

-Viđećemo da li će biti obezbeđena sredstva da se izbori održe u oktobru ili će biti prolongirano, rekao je Nešić.

On kaže da je Predsedništvo stranke dalo slobodu svim lokalnim organizacijama da same izaberu svoje koalicione partnere, odnosno da odluče da li će imati kandidate za načelnike ili će podržati kandidata iz neke druge političke opcije, vodeći računa o interesima građana Republike Srpske i DNS.

-Doeli smo odluku i da formiramo radni odbor u Srpcu, koji će u narednom periodu na izbornoj skupštini formirati novi opštinski odbor, s obzirom na to da je predsednik ovog odbora podnio ostavku, rekao je Nešić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije