Vlasnik radnike optužio za požar u Derventi!

O. MATAVULj

22. 11. 2018. u 08:28

Власник раднике оптужио за пожар у Дервенти!

Vatra progutala “Slavuljicu petrol” / Foto O. Matavulj

Ko je izazvao paljevinu na “Slavuljica petrolu” u centru Dervente, i zašto? Vlasnik tvrdi da nije bilo pljačke i da su ga zaposleni potkradali. Pričinjena šteta od oko dva miliona maraka

POŽAR na benzinskoj pumpi “Slavuljica petrol” u centru Dervente podmetnuli su radnici kako bi prikrili da su napravili manjak i proneverili oko 200.000 maraka, tvrdi za “Novosti” vlasnik pumpe Milorad Slavuljica.

Požar je buknuo u utorak oko 3.30 i pumpa je u potpunosti izgorela, ali srećom vatra nije zahvatila rezervoare s gorivom, čime je izbegnuta eksplozija, koja bi verovatno imala katastrofalne posledice po Derventu. Požar su lokalizovali pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Derventa koji su se više od dva sata borili s plamenom.


PROČITAJTE JOŠ:
MALVERZACIJE U RS: "Laboratorija" mimo propisa

Nakon požara po gradu je kružila priča, koju je i vlasnik prihvatio, da su pumpu nakon pljačke zapalili maskirani razbojnici. Međutim, u PU Doboj nisu mogli da potvrde da li je zaista bilo pljačke, uzimajući tu informaciju s rezervom. Tvrdilo se da su razbojnici radnika pumpe zatvorili u toalet i ostavili ga da izgori, ali je sam uspeo da se spasi, što je ponovio i u policiji.

Milorad Slavuljica kaže da mu je požarom pričinjena šteta od oko dva miliona maraka, i za sve optužuje poslovođu i još trojicu radnika.

- Nije bilo nikakve pljačke, niti su bilo kakve pare ukradene. Celu tu priču montirala je nekolicina mojih radnika, da bi prikrili manjak i onemogućili da se uradi inventura - tvrdi Slavuljica.

On kaže da je sumnjao da ga radnici potkradaju. Utvrdio je da na zalihama imaju robe za oko 370.000 KM što mu je, kako kaže, bilo sumnjivo i veruje da je poslovođa u centralu firme slao lažne izveštaje.

- Počeo sam da ih obilazim i jedno veče zateknem radnika s nekim sumnjivim društvom u kancelariji kako sede i piju. Poslovođi sam u subotu naveče rekao da mi sačini inventuru, a eto već posle dva dana su namontirali požar, verovatno misleći da se tako ništa neće moći dokazati - priča Slavuljica.

On kaže da su i protivpožarni inspektori tokom uviđaja otkrili i neizgoreli benzin koji je bio posut po pumpi.

- Podigli su ploču i pod njom nađu benzin koji nije izgoreo. Tačno je utvrđeno gde su sve polili benzin, čak i po računaru i serveru, da bi izgoreli i zapisi s nadzornih kamera. Onda su osmislili priču o pljački i razbojniku koji je radnika zatvorio u toalet. Kako je onda izašao? - pita se Slavuljica.

Pumpa u centru Dervente / Foto O. Matavulj

On kaže da bi cela priča delovala što uverljivije radnici su pored pumpe namontirali starog “golfa 2” da izgori, kako bi prikazali da su i oni oštećeni.

- Grdno su se prevarili jer u centrali imamo podatke kojima možemo dokazati. Procenjujemo da je manjak oko 200.000 KM - rekao je Slavuljica.


ŽRTVA PALjEVINE

SLAVKO Kovačić, radnik koji je za vreme požara bio na pumpi, tvrdi da nema nikakve veze s paljevinom i ne veruje da je neko od njegovih kolega u to umešan.

- Čovek s fantomkom je tu noć upao na pumpu. Prepao sam se i ne sećam se više da li je bio naoružan i čime. Zatvorio me je u toalet i kada je to buknulo i eksplodiralo, vrata su se otvorila i izašao sam napolje. Pa zar bi dopustio da mi izgore svi dokumenti, “golf 2” i telefon, da sam umešan u tako nešto. Da ne pominjem da sam opečen po licu i kosi - rekao je Kovačić.


PROČITAJTE JOŠ:
ZA SVE KRIVA RAKIJA! Ispovest preživelog iz automobila smrti

NEOSNOVANE OPTUŽBE

POSLOVOĐA pumpe Rajko Latinović kaže da su optužbe Milorada Slavuljice protiv njega i kolega potpuno neosnovane.

- Ne znam otkud pravo vlasniku da uopšte tvrdi tako nešto. Radili smo normalno i onako kako se radi. Ja sam se izlečio od tumora i zar je logično da palim pumpu od koje živim? To je apsolutna laž. Tereti nas kao za neku robu, ali gde je tolika roba i kako da to utvrdim ili prebrojim kad je sve izgorelo - pita se Latinović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Vozd

22.11.2018. 08:59

E zivote , dokle smo mi stigli , da krademo i palimo sami sebe za par hiljada Evra

Brane

22.11.2018. 18:54

Vozde* nije to par hiljada evra nego 100—150 hilada,valjda će inspektori naći ko je kriv