ЗА СВЕ КРИВА РАКИЈА! Исповест преживелог из аутомобила смрти

Нинко ЂУРИЋ

20. 11. 2018. у 11:15

ЗА СВЕ КРИВА РАКИЈА! Исповест преживелог из аутомобила смрти

Место погибије Фото Нинко Ђурић

Вербални сукоб око флаше пића у возилу претворио се у тешку трагедију код Прњавора

ЗА све је крива - ракија! Вербални сукоб око флаше пријатеља у возилу под пуном брзином, које ће се убрзо претворити у возило смрти, изродио се у физички насртај возача на сапутника на задњем седишту. У том моменту смо прешли, тачније излетели на супротну страну коловоза. Гледао сам смрти у очи! Заслепели су нас јаки фарови и силовит удар неког тамног возила. Освестио сам се у клиничком центру у Бањалуци, где су ми саопштили да су оба моја сапутника погинула!

Прочитајте још: Двоје мртвих у судару код Прњавора

Овако ексклузивно, за "Новости", почиње исповест Саво Васић (24), Прњаворчанин који је неким чудом преживео стравичан удес код Прњавора, у ком су му погинула обојица пријатеља, Даријо Петровић (41) и Љубиша Нинковић (48). Он је прошао са повредама главе, ногу, леђа, грудног коша са пет поломљених ребара. Њихов "пасат" се прошлог петка на магистралном путу Дервента - Прњавор директно сударио са "пежоом", за чијим воланом се налазио Звјездан Бајић (32), ком је у УКЦ Бањалука оперисана нога.

Наш саговорник се присећа да је Даријо имао жељу у родним Вијачанима да посете гроб недавно му умрлог ујака. Пожалио се да је затегао однос са мајком Десом, која му је замерала да много пије, а био јој је јединац и неожењен.

Прочитајте још: НЕСРЕЋА НА ПУТУ ПЕЋИНЦИ - БРЕСТАЧ: Судар камиона и комби возила, повређено десет особа

На ујаковом гробу су пронашли мало отпијену флашу ракије.

- Сада ме мој ујак сигурно гледа одозго и говори "знао сам, Даријо, да ћеш баш ти да дођеш и да то попијеш за покој моје душе" - препричава наш саговорник Даријеве речи, који ће убрзо бити и сам покопан надомак ујака на вијачанском гробљу Грич.

По повратку у Прњавор међу пријатељима је дошло до ватрених размирица када се Даријо успротивио да га "прескачу" у кругу испијања ракије.

- Љубиша му са задњег седишта није давао флашу, опомињући га да пребрзо вози. Био сам на месту сувозача и предлагао сам да се зауставимо и заједно пијемо. Међутим, Даријо је упорно инсистирао да то чинимо док вози. Изненада је прво лактом ударио Љубишу, а потом и шаком. Очито је да је у том покрету неконтролисано левом руком повукао волан, па смо се нашли на супротној страни коловоза, што је било кобно - сведочи за наш лист видно потресени Васић, који се одлучио да, како каже, и у овом случају укаже на алкохол као разлог тешке трагедије.

Саво Васић

У ГРОБ УМЕСТО У ЗАТВОР

ЗБОГ раније туче, Љубиша Нинковић је требало да оде на издржавање казне затвора од 60 дана. Одлагао је јер није хтео да иде без пара, па је чекао плату и да наплати некакве храстове. Јадник, да је отишао у затвор сада сигурно не би био у гробу - прича нам видно потресени Саво Васић.

Љубиша се, иначе, растао од супруге, а иза њега су остали син и кћерка.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Danko

20.11.2018. 11:41

Strašno, ali poučno!... Da se svi opametimo i na ovoj tragediji, dok nije kasno.