Droga im stizala poštom

O. MATAVULj

sreda, 25. 10. 2017. u 08:31

Дрога им стизала поштом

Foto SIPA

U akciji "Koverta" SIPA juče uhapsila dvojicu narko-dilera iz Zenice. Osumnjičenima preko "Dark veba" iz Holandije dopreman amfetamin. Oduzet amfetamin, spid i ekstazi

INSPEKTORI Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapsili su juče dvojicu Zeničana pod sumnjom da su dilovali drogu koja im je, preko redovne pošte, u pismima dostavljana u BiH!?

Obojica su uhapšena na području Zenice, u okviru akcije kodnog naziva "Koverta", zbog sumnje da su počinili krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge.

PROČITAJTE JOŠ:Za pljačku Bobar banke 23 godine

- Dvojica uhapšenih sumnjiče se da su duži vremenski period, putem "Dark veba", iz Holandije naručivali pošiljke droge amfetamin, koji je skrivan u koverte i putem redovne pošte im dostavljan u BiH - rekla je portparol SIPA Kristina Jozić.

Prema njenim rečima, u okviru akcije inspektori SIPA su izvršili pretrese na tri lokacije u Zenici.

- Do sada je otkrivena i privremeno oduzeta određena količina amfetamina, spida i ekstazija, zatim digitalna vaga, mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku - ističe Jozićeva.

MARIHUANA U KOMPAKT-DISKOVIMA U BiH su i ranije otkrivani slični slučajevi, a prošle godine otkriven je pokušaj krijumčarenja droge u omotima kompakt-diskova. Droga je iz Holandije stigla u poštu u Banjaluci, a pošiljka je bila adresirana na S. A., iz Foče, koji je uhapšen prilikom preuzimanja paketa u kojem je otkriveno više semenki indijske konoplje.

Ona kaže da se akcija "Koverta" sprovodi po nalogu Suda i Tužilaštva BiH, uz podršku MUP Zeničko-dobojskog kantona.

- Osumnjičeni su sprovedeni u službene prostorije SIPA radi kriminalističke obrade, nakon čega će, uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu, biti predati Tužilaštvu BiH na dalje postupanje - pojasnila je Jozićeva.

U SIPA nisu želeli da otkrivaju detalje akcije, kao ni identitet osumnjičenih, navodeći da će više informacija biti poznato posle njihovog saslušanja pred tužiocem.

Kako je droga u pismima stizala u BiH, u policiji ne mogu da objasne, ali se pretpostavlja da je u koverte stavljana manja količina droge, zbog čega pošte nisu vršile detaljnu kontrolu pošiljki.

PROČITAJTE JOŠ:Banjaluka: Istražuju pretnje maloletnicama

Inače, "Dark veb" je postao globalan problem, jer se putem njega bez mnogo muke može nabaviti bilo koja ilegalna roba. Tako su prošle godine u Živinicama uhapšeni Asmir Mula i Kenan Muminović zbog sumnje da su učestvovali u radu internet-servisa preko kojeg su kriminalci kupovali drogu i oružje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

pitaj_mene

25.10.2017. 09:17

semenke indijske konoolje nisu droga ...sve me ovo podseca na blesavo vreme zabrane drzanje koza u Srbiji itd itd....