SINIŠA MALI O OPTUŽBAMA: Udarili su i na moju porodicu

V. N.

utorak, 23. 07. 2019. u 15:06

СИНИША МАЛИ О ОПТУЖБАМА: Ударили су и на моју породицу

Siniša Mali
Foto: P.Mitić

Ministar finansija o optužbama KRIK i praćenju i presretanju supruge i ćerke njegovog brata Predraga Malog. Verovatno im je ponestalo ideja šta da kažu o meni, pa su prešli na moje najbliže

NOVINARIMA KRIK-a nije dovoljno što napadaju mene već godinama unazad i izmišljaju razne afere, nego su sad prešli i na mog brata, moju bratanicu Unu i njenu majku - rekao je u utorak ministar finansija Siniša Mali, komentarišući incident u kojem je, prema pisanju portala "Republika", novinar presreo Milicu Andrić, nevenčanu suprugu Predraga Malog, Sinišinog brata.

Mali je rekao da je ćutao kada su njega napadali, ali da ne može da ćuti sada kada napadaju njegovog rođenog brata i njegovu porodicu:

- Verovatno im je ponestalo ideja pa nemaju šta više da kažu o meni, te su prešli na moje najbliže, koji sad treba da ispaštaju, iako nemaju nikakve veze sa politikom. Uhođenje i presretanje na ulici majke sa šestomesečnom bebom oni nazivaju istraživačkim novinarstvom. To je stvarno otišlo predaleko - kazao je Mali.

Pročitajte još - Uznemiravali majku sa bebom da bi napravili politički angažovan tekst

Navodeći da je već godinama u politici, Mali je rekao da je naučio da trpi "njihove besmislene napade, dobacivanja, njihova praćenja, njihovo čekanje svakog jutra na poslu u Skupštini grada":

- Trpeo sam i napade oko nepostojećih stanova, za koje se naravno na kraju ispostavilo da su lažni. Ali porodica mog brata to ne može i ne treba da trpi. Samo se pitam šta je sledeće? Koliko daleko planiraju da idu? Očigledno smatraju da su im u političkoj borbi sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem sva sredstva dozvoljena.

Mediji su ranije objavili da je KRIK, navodno, angažovao osobu da prati Milicu Andrić i da je on to činio dok je ona šetala bebu u kolicima. On ju je najpre zaustavio, postavio joj pitanje, a zatim je pratio do ulaza u zgradu, što su snimile sigurnosne kamere. I Andrićeva je potvrdila da joj je tog dana osoba koju ne poznaje prišla na ulici i pitala je da li je ona bebina majka ili sestra, a da ju je zatim ista osoba pratila do zgrade.

Video-nadzor zabeležio muškarca koji je presreo Milicu Andrić, nevenčanu suprugu Predraga Malog Foto Republika.rs

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) saopštila je u utorak da je "Srpski telegraf" lažno optužio novinare tog portala da su pratili nevenčanu suprugu Predraga Malog. Oni navode da osoba koja se vidi na snimcima koji su objavljeni na portalu "Republika" (koji je u vlasništvu "Srpskog telegrafa") nije njihov novinar. U saopštenju KRIK se navodi da je "Srpski Telegraf" otkriće KRIK o navodnim koruptivnim vezama brata Siniše Malog predstavio javnosti kao napad na predsednika Srbije.

VUČIĆ: UTVRDIĆEMO KO JE PRATIO

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić, govoreći o napadima na decu, rekao je u utorak da se to što se desilo sa bratanicom Siniše Malog trenutno istražuje. - Mi ćemo da utvrdimo ko je pratio ženu i bebu brata Siniše Malog Predraga. To lice je sa diktafonom pitalo majku da li mu je majka ili sestra. Ima tu mnogo čudnih detalja. To je stvarno odvratno. To lice se neće sakriti. To je taktika japanskog praćenja - kazao je Vučić. Kako je rekao, to sa bebom nije ni za smeh, a nije ni za šalu. - Da bi se ovo sakrilo nastala je kuknjava da njih prate - dodao je Vučić.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (23)

Tifani Rok

24.07.2019. 00:49

Ministar je potpuno u pravu. Staje u zaštitu svoje porodice. Počinioci moraju biti pronađeni i osuđeni.

Draško

24.07.2019. 07:09

Sramotno je da pojedini opozicionari proganjaju decu svojih političkih protivnika.

Sasa

24.07.2019. 07:19

Bolesna opozicija ne prestaje da pravi haos i uznemirava gradjane i najblize iz porodice onih sto su u vrhu vlasti!

books

24.07.2019. 08:09

@Miki - Ovo sto opozicija radi je ispod svakog nivoa.Pali su nisko u ocima naroda

Ana

24.07.2019. 07:53

Ovakvi novinare brukaju svoju profesiju i kaljaju ugled svim ostalim novinarima koji znaju kako se taj posao radi.Maltretiranje porodice Sniše Malog je stvarno za svaku osudu.

Fedja

24.07.2019. 08:14

KRIK bi morao da odgovara za ovo narusavanje osnovnih ljudskih prava Une i njene majke.

MAja

24.07.2019. 08:17

KOriscenje tudje porodice u svrhu ostvarivanja politickih ciljeva jako je sramotno i nisko, a time se lideri Saveza svakodnevno sluze

Miroslava

24.07.2019. 08:39

Strasno je kada nasilnici iz opozicije nemaju snage da se izbore sami sa sobom, kad ne mmogu da prihvate koliko su jadni, pa onda jos vise postaju jadni...

Aca

24.07.2019. 10:08

"To sa bebom nije ni za smeh,a nije ni za šalu" reče predsednik republike. Naravno da je tako,ali nije ni za smeh ni za šalu presuda od godinu dana uslovnog zatvora čoveku koji je sa svojim bmw pokosio malo dete u bašti kafića u Strahinjića Bana,pa predsednik Vučić nije našao za shodno da prokometariše tu skandaloznu presudu,ali kad je u pitanju Siniša Mali onda je tu uvek da stane u odbranu,mada je taj slučaj po svojoj prirodi neuporedivo bezazleniji od ovog što se desio u Strahinjića Bana.