Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su D.M. (2001), Z.R. (2001), L.O. (2000) i U.A. (1997) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je u naselju Mirijevo, zatekla L.O. i Z.R. u trenutku kada su pokušali da nekoliko kesica sa oko 60 grama heroina sakriju. Nedaleko odatle pronađen je U.A. koji se sumnjiči da je njih dvojicu dovezao na tu lokaciju, saopštioje MUP.

Takođe, prilikom legitimisanja, policija je prethodno kod D.M. našla kesicu sa oko pet grama heroina.

Policija je u nastavku akcije na jednoj livadi pronašla kesu koja je bila zakopana u zemlji sa oko 200 grama materije za koju se sumnja da je heroin i koju su tu ostavili osumnjičeni Z.R., L.O. i U.A.

Daljim radom, policijski službenici su na terenu, na teritoriji opštine Palilula, pronašli pištolj za koji se sumnja da ga je tu sakrio Z.R. protiv kog će biti podneta krivična prijava i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.