Ko je Daka Davidović: Kum Momira Bulatovića, finansijer Milovih protivnika

NovostiOnline/M. S.

10. 12. 2019. u 22:06

Ко је Дака Давидовић: Кум Момира Булатовића, финансијер Милових противника
Miodrag Daka Davidović u žižu javnosti dospeo je posle antibirokratske revolucije u Crnoj Gori 1989. godine
Miodrag Daka Davidović u žižu javnosti dospeo je posle antibirokratske revolucije u Crnoj Gori 1989. godine, do kada je radio kao finansijski rukovodilac u železari „Boris Kidrič“ u Nikšiću.

Posle pobede jedinstvene DPS na prvim višestranačkim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, Davidović, koji je bio i član redakcije lista Univerzitetska riječ, koji je izlazio na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, zajedno sa sada pokojnim Pavlom Buletovićem i počivšim Momirom Bulatovićem, prvim neposredno izabranim predsednikom Crne Gore, imenovan je za načelnika Centra bezbednosti Nikšić. Bilo je to vreme neposredno pred izbijanje građanskog rata u tadašnjoj SFRJ.

PROČITAJTE JOŠ - Novi detalji ranjavanja crnogorskog biznismena: Na Daku pucao snajperista, puška pronađena u zapaljenom "renou"

Davidović, kum Momira Bulatovića, bio je ministar trgovine u Vladi SAO Hercegovina, a posle raskola u nekada jedinstvenom DPS bio je uhapšen od strane Đukanovićevog režima.

Potom se otisnuo u sfere biznisa i postao veliki dobrotvor SPC i Mitropolije crnogorsko-primorske. Izgradio je hram Svetog Save na Goliji kod Nikšića.

PROČITAJTE JOŠ - U "Kraun plazi" ranjen poznati crnogorski biznismen Miodrag Daka Davidović

Vlasnik je preduzeća „Neksan“ koje se bavilo proizvodnjom vina i alkoholnh pića, ali i visokogradnjom.


Miodrag Davidović, patrijarh Irinej i vladika Budimljansko nikšićki Joanikje

Nezvanično je slovio za finansijera Demokratskog fronta, a jedno vreme je bio i vlasnik železare u Nikšiću, koja je poslovala profitabilno i za crnogorske prilike sa visokim platama zapsolenh. Iz posla je istisnut pod ''čudnim okolnostima''

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Србин

10.12.2019. 22:34

Камо среће да имамо више оваквих,који помажу Српску ствар. Уз тебе смо Српски сине!