MOJ muž je pošteno živeo i radio. Upoznali smo se početkom devedesetih, zajedno smo živeli skoro 20 godina i nikada nisam čula da je pričao o nekom nelegalnom poslu. Dobro je zarađivao kao pripadnik Posebnih jedinica MUP Srbije. Često je zbog zadataka bio van kuće na duže vreme. Boravio je i u Libiji i za to mu je na račun uplaćeno 100.000 dolara. Primao je platu od MUP i na ruke, kao i naknadu za odvojen život. Ne znam tačno koliko, ali znam da mu je plata bila velika. Živeli smo od nje i uštedeli.

Ovo je u sredu pred Specijalnim sudom izjavila Draginja Bajić, udovica Vitomira Bajića, označenog kao pripadnik grupe Darka Šarića. On je, prema zvaničnim podacima, u drugoj polovini 2011. godine izvršio samoubistvo u italijanskom zatvoru "Komo", gde se našao zbog sumnje da je trgovao narkoticima. Draginji se, kao i još četvorici optuženih, na teret stavlja krivično delo pranje para. Oni su, kako se tvrdi, prebacivali Bajićevu imovinu na svoja imena, kako bi se prikrila činjenica da je Vitomir pravi vlasnik nekretnina, čija se vrednost procenjuje na više od dva miliona evra.

Pročitajte još - Misteriozna smrt Šarićevog ortaka

- Nisam kriva i nisam počinila nikakvo krivično delo i to pokazuje sva dokumentacija koju sam predala sudu - kazala je Draginja Bajić. - Kad smo početkom devedesetih godina počeli da živimo zajedno, imao je ušteđevinu u markama, kad je menjao u evre dobio je 150.000 evra. Poznato mi je da je davao pozajmice, od kojih je imao manju korist. Bavio se i preprodajom automobila. Tokom 1998. godine gradili smo kuću na Vidikovcu i to kada je dobio pare zarađene boravkom u Libiji, kupili smo stan i lokal, koje smo kasnije prodali.

Optužena je tvrdila da su sve nekretnine kupovane od legalno zarađenih para, navodeći i da je i njena porodica dobrostojeća i da sa bratom u Bosni ima plantaže aronije i malina, od kojih se dobro zarađuje. Navela je i da su tokom 2006. godine kupili stan na Novom Beogradu, koji je predmet optužbe, a koji je četiri godine kasnije prodat optuženom Željku Papiću. Kazala je i da je posle smrti muža, Željko rekao da može da živi u njemu, da za to ne treba ništa da mu plaća, osim računa.

Pročitajte još - "Skener" otkrio i perače para Darka Šarića!

Pored Draginje i Željka Papića, optuženi su i privatnik Nemanja Obradović, Nebojša Đokić, vlasnik i direktor firme "Parket planet", kao i nekadašnji fudbaler Zoran Njeguš. Vezano za Njeguša, Tužilaštvo tvrdi da je Bajiću prodao svoje lokale na Zlatiboru, koji nisu prebačeni na Vitomirovo ime. Draginja je u sredu objasnila da je Vitomir po njenom bratu poslao 100.000 evra kapare:

- Kad je Vitomir umro, zvao me je Zoran i tražio da se isplati ostatak novca, ali smo se na kraju dogovorili da ipak vrati kaparu. Polovinu od 50.000 evra mi je u kešu vratio odmah, a ostatak je vraćao mesečno od zakupa lokala.

Specijalni sud u Beogradu Foto N. Skenderija

U današnjem nastavku suđenja svoju odbranu izneće Zoran Njeguš, koji je, kao i svi optuženi na početku glavnog pretresa, negirao krivicu.

SPORNI LOKALI

PREMA tvrdnjama Tužilaštva, sporno je pet lokala i jedan ugostiteljski objekat na Zlatiboru, kao i stan od 150 kvadratnih metara sa garažom u Novom Beogradu i udeo u privrednom društvu "Parket planet". U njega je uložen gotov novac u iznosu od 90.800.000 dinara. Tužilaštvo tvrdi da ni pokojni Vitomir Bajić, a ni optuženi, nisu imali zakonitih prihoda iz kojih bi se opravdala kupovina lokala, stanova i udela u privrednom društvu.