SMRT ZBOG ZEMUNSKE VEZE? Policija traga za napadačima na Blaža Đurovića (39) koji je likvidiran u Beogradu

E. H.

nedelja, 11. 03. 2018. u 21:26

СМРТ ЗБОГ ЗЕМУНСКЕ ВЕЗЕ? Полиција трага за нападачима на Блажа Ђуровића (39) који је ликвидиран у Београду

Đurović je ubijen ispred svoje kuće na Voždovcu u Ulici vojvode Skopljanca / Foto P. Mitić

Blažo Đurović (39), nasmrt izrešetan u subotu u ranim večernjim satima u klasičnoj sačekuši u Beogradu, brat je po majci Vladimira Jovanovića, poznatijeg kao Vlada Japanac

BLAŽO Đurović (39), nasmrt izrešetan u subotu u ranim večernjim satima u klasičnoj sačekuši u Beogradu, brat je po majci Vladimira Jovanovića, poznatijeg kao Vlada Japanac. Jovanović se u “beloj knjizi” o organizovanom kriminalu pominje kao član “zemunskog klana”, a policija proverava da li ta bliska porodična povezanost ima neke veze sa likvidacijom.

Đurović je ubijen ispred svoje kuće na Voždovcu, u Ulici vojvode Skopljanca broj 22. Na njega je pucano iz automatske puške, i to u momentu kada je svojim vozilom BMV izlazio iz garaže. Prema dosadašnjim nalazima istrage, na njega je oko 15 metaka ispalio zasad nepoznati napadač, i to iz belog BMV. To vozilo je ubrzo pronađeno zapaljeno nekoliko kilometara od mesta ubistva, a u gepeku je policija pronašla pušku za koju se pretpostvlja da je iz nje pucano.

U nedelju, dan posle ubistva, na ulici ispred kuće u kojoj je Đurović poslednjih pet godina živeo sa suprugom, dvoje maloletne dece i bratom Sašom, nije bilo niti jednog traga koji bi posvedočio da se tu odigrao zločin. Policija je nekoliko sati posle uviđaja odvezla automobil u kojem je on ubijen, a telo je poslato na obdukciju, kako bi se utvrdilo sa koliko hitaca je pogođen i gde. Tužilaštvo je u međuvremenu izdalo nalog da se saslušaju njegovi supruga i brat, bliski prijatelji, kao i da se ispitaju sva njegova poslovanja. Još se, međutim, ne zna koliko će u rasvetljavanju događaja pomoći snimci okolnih kamera koje su postavljene duž cele ulice.

Inače, Đurović je i ranije u nekoliko navrata bio meta nepoznatih napadača, zbog čega je angažovao privatno obezbeđenje. Prema informacijama koje smo dobili, svojevremeno je sa bratom Sašom bio uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u otmici, a navodno je ranije bio privođen zbog krađa, razbojništava i iznuda. Istraga će pokazati da li je možda Đurović ubijen zbog droge. Naime, on je sa bratom Sašom svojevremeno bio osumnjičen za trgovinu narkoticima.

SUMNjE Vladimir Jovanović / Foto A. Stanković

Interesantno je da je protiv njih, navodno, bio spreman da svedoči Jovica Radonjić (35), bivši pripadnik “zemunskog klana”. Međutim, on je ubijen u aprilu 2015. godine na parkingu ispred stambene zgrade u Ulici Ante Bogićevića na Zvezdari, gde je živeo.

Foto Ž. Knežević

NIJE ZNAO DA JE BIO META

VLADIMIR Jovanović je, prema tvrdnjama Tužilaštva za organizovani kriminal, bio meta pripadnika kriminalne grupe Slobodana Šaranovića, protiv kojih je trenutno u završnoj fazi suđenje zbog ubistva Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, kao i Miloša Vidakovića.

Pored toga što su, kako se tvrdi, planirali da ubiju Jovanovića, na njihovom spisku su, navodno, bili i Luka Đurović i Filip Korać, osobe bliske Luki Bojoviću.

Vlada Japanac se, inače, prošlog leta pojavio pred Specijalnim sudom u Beogradu kao svedok, ali je tada tvrdio da nema apsolutno nikakva saznanja o tome da je neko želeo da ga ubije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Любитель

12.03.2018. 17:42

Природна селекција регулише оно за шта Суд нема доказа или снаге.