Stevanović: Do kraja godine otvaranje tendera za Petrohemiju

Tanjug

sreda, 12. 09. 2018. u 15:55

Стевановић: До краја године отварање тендера за Петрохемију

Foto A. Stanković / Petrohemija Pančevo

Do kraja godine biće objavljen tender za privatizaciju pančevačke Petrohemije i ponovljen poziv za Metanolško-sirćetni kompleks (MSK) iz Kikinde

Do kraja godine biće objavljen tender za privatizaciju pančevačke Petrohemije i ponovljen poziv za Metanolško-sirćetni kompleks (MSK) iz Kikinde, najavio je danas državi sekretar u srpskom Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

On je rekao da je država već neko vreme u procesu pronalaženja partnera za Petrohemiju i dodao da do sada u Ministarstvo nije stigla nijedna ponuda eventualno zainteresovanih kupaca.

PROČITAJTE JOŠ: Rusi hoće "Petrohemiju"

Državni sekretar je rekao da će do kraja godine biti ponovljen i javni poziv za MSK u Kikindi, pošto se tokom prethodna dva niko nije javio.

PROČITAJTE JOŠ: Tender „Petrohemije”: Hrvatima ne trebaju ni reference?

Ukazao je da su Petrohemija i MSK prošle godine pozitivno poslovalli i izrazio očekivanje da će ta dva preduzeća do kraja godine dobiti nove vlasnike koji će unaprediti njihovo poslovanje.

Stevanović je dodao da proces privatizacije preduzeća u Srbiji ide "hrabro napred", i naveo da je do sada u Srbiji ostalo 97 neprivatizovanih preduzeća, ali da očekuje da će ih do kraja godine biti ispod 95.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije