OSTALI SAMO ZIDOVI: Očerupana proizvodna hala jagodinske "Metalke Majur", šteta iznosi više desetina hiljada evra

Z. G.

19. 01. 2021. u 21:13

ОСТАЛИ САМО ЗИДОВИ: Очерупана производна хала јагодинске Металке Мајур, штета износи више десетина хиљада евра

Foto Z. Gligorijević

Iz proizvodne hale firme "Metalka Majur", vlasnika "Fevki" d.o.o. Aleksinac, koja se bavi proizvodnjom elektroinstalacionog materijala u industrijskoj zoni u Jagodini, ukradeno je više tona bakra.

I to ne bilo kakvog, već bakra koji je skinut sa šinskih razvoda i transformatora! Iako su svi vodovi bili pod naponom, jer su se strujom napajali sa trafostanice snage 3,2 megavata, koja je bila u dvorištu, struja je isključena, a svi kablovi presečeni. Iz hale, čija su vrata obijena, odnet je glavni razvodni ormar, iz koga su ukradene bakarne šine. Odnet je i jedan transformator, težine četiri tone, dok je sa drugog skinuto dve tone bakra, a konstrukcija je ostavljena u hali.

Sa plafona su poskidani šinski razvodi sa gotovo hiljadu metara bakarnih šina. Presek jedne šine je oko 65 kvadrata. Posle ove filmske pljačke, lopovi su kapiju zaključali njihovim katancem!

- Šta ćete gore nego kada vam dođu gosti iz inostranstva sa kojima ste se gotovo dogovorili o saradnji i odvedete ih da im pokažete objekat koji bi iznajmili ili kupili, a vi ne možete da uđete u njega?! Dogovarali smo se i sa stranim investitorom, koji je u hali trebalo da proizvodi medicinsku opremu - ogorčen je direktor firme Fevki Šilik, koji štetu procenjuje na više desetina hiljada evra, ali se nada da će policija pronaći krivce.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)