ŠAMPION PREDUZETNIŠTVA: Veliko priznanje za grad Loznicu

V. M.

17. 09. 2020. u 13:01

PREMA podacima Poreske uprave i Agencije za privredne registre saopštenim za period od 1. januara do 30. juna ove godine grad Loznica je šampion preduzetništva u prvom polugodištu.

ШАМПИОН ПРЕДУЗЕТНИШТВА: Велико признање за град Лозницу

Foto: V. Mitrić

Nalazi se na prvom mestu u kategoriji velikih lokalnih samouprava koje su rangirane prema uspesima kroz podsticaje poslovanja. Iza Loznice su beogradska opština Stari Grad i rasinska – Trstenik.

- Taj rezultat je naročito značajan jer je ostvaren u kriznom periodu epidemije KOVID 19, kada je ekonomski oporavak bio u direktnoj vezi sa sposobnošću gradova i opština da se sačuva postojeća privredna aktivnost, podstiče preduzetništvo i samozapošljavanje, navodi se u dopisu koji je stigao u kabinet gradonačelnika Loznice Vidoja Petrovića.

Takmičenje pod nazivom Šampioni preduzetništva 2020. predstavlja deo nacionalnog programa za borbu protiv sive ekonomije. Partnerski ga organizuju NALED, Republički sekretarijat za javne politike pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije   uz podršku projekta Nemačke razvojne saradnje za reformu javnih finansija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)