SKOK E-TRGOVINE: Evo šta se najviše kupuje preko interneta

E. B. T.

15. 09. 2020. u 15:32

VREDNOST realizovanih transakcija putem elektronske trgovine u našoj zemlji je u prethodne tri godine porasla za čak 300 odsto, a ove godine je uzlazna putanja razvoja nastavljena.

СКОК Е-ТРГОВИНЕ: Ево шта се највише купује преко интернета

Foto: Depositphotos

Od vanrednog stanja e-kupovina hrane u Srbiji povećana je za 200 odsto, odeće duplo, a tehničkih uređaja i računarske opreme za 50 procenata. Ovo je izjavila državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić, na onlajn panelu o trendovima e-trgovine u Srbiji.

- Tokom vanrednog stanja uvedenog zbog pandemije virusa korona, poštanski operateri su zabeležili rast broja pošiljki, odnosno dostava robe kupljene putem elektronske trgovine za čak 40 odsto - istakla je Matićeva. - Evidencija trgovaca pokazuje da je e-kupovina povećana od 50 do čak 300 procenata, u zavisnosti od vrste roba i usluga.

Ona je navela da posle ukidanja vanrednog stanja poštanski operateri i dalje imaju veći rast nego u vreme proglašenja pandemije, i to od 50 do 100 odsto, a većina trgovaca je zadržala porast od oko 100 procenata u odnosu na isti period prethodne godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

NOVI KRUG IDEJA: Kompanija Mozzart pokreće treći ciklus startap programa Univerzum