SARADNJA SRBIJE I MAĐARSKE: Ugovor sa MVM otvara vrata Evrope za Južnu Bačku

Novosti online

19. 07. 2021. u 14:01

NAJVEĆA mađarska energetska kompanija MVM Group potpisala je strateški ugovor sa Maneks Grupom Srbija, u okviru koje posluju kompanije "Energotehnika Južna Bačka" Novi Sad i "Elektromontaža" Kraljevo, vodeće energetske kompanije u Srbiji i regionu Zapadnog Balkana, saopštila je Maneks grupa.

САРАДЊА СРБИЈЕ И МАЂАРСКЕ: Уговор са МВМ отвара врата Европе за Јужну Бачку

Foto Arhiva

Sporazum o strateškoj saradnji odnosi se na realizaciji zajedničkih projekata na polju izgradnje komunalne infrastrukture, a u cilju promovisanja prekogranične saradnje između Mađarske i Srbije.

-Visok kvalitet, pouzdanost i ekološka prihvatljivost sistema koje dizajniraju i implementiraju novosadska "Energotehnika - Južna Bačka" i kraljevačka " Elektromontaža", predstavljaju garanciju da će MVM Group zajedno sa iskusnim partnerom, postepeno povećavati svoje prisustvo na tržištu Balkana, što je u skladu i sa regionalnom strategijom širenja MVM grupe- navodi se u saopštenju. 

Dodaje se da, s druge strane, partnerstvo sa MVM grupom omogućava Maneks grupi i kompanijama u njenom sastavu, ulazak na tržište Mađarske. 

Ističe se da će na osnovu Memoranduma o razumevanju potpisanog 15. jula ove godine, dve strane zajednički raditi na unapređenju i ostvarenju ciljeva na polju obnovljivih izvora energije i dekarbonizacije u Srbiji.

Takođe i da će zajednički učestvovati na projektima izgradnje i modernizacije elektrana i prenosne mreže i razmenjivati iskustva o zakonima koji su na polju energetike od skoro počeli da se primenjuju. 

Sporazum koji je potpisan sa Maneks Grupom prvi je takav sporazum MVM grupe sa nekom firmom sa prostora Zapadnog Balkana, navodi se u saopštenju.

(SrbijaDanas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)