VESIĆ SE U SUZAMA OPROSTIO OD BRATISLAVA PETKOVIĆA: Počivaj u miru dragi prijatelju, odmori se!

Novosti online

11. 05. 2021. u 15:24

ZAMENIK gradonačelnika Beograda Goran Vesić dirljivim govorom se oprostio od Bratislava Brace Petkovića, nekadašnjeg ministra kulture, koji je preminuo preksinoć u Beogradu.

ВЕСИЋ СЕ У СУЗАМА ОПРОСТИО ОД БРАТИСЛАВА ПЕТКОВИЋА: Почивај у миру драги пријатељу, oдмори се!

Foto: Tanjug

Vesić je na današnjoj komemoraciji u Skupštini grada Beograda održao oproštajni govor koji je završio u suzama s obzirom da je reč o čoveku s kojim je, kako je i sam naveo, drugovao decenijama. Vesić je ovim rečima oprostio od Petkovića.

- Noćas je umro Bratislav Petković. Naš Braca. Hvala ti prijatelju za privilegiju da sedam godina sarađujemo. Mnogo sam od tebe naučio. O istoriji Beograda, o ljudima koji su zadužili naš grad, o kulturi, o spomenicima, o automobilima, o crkvi... Bio si divan čovek, osetljiv na patnju i nepravdu, spreman svakome da pomogne.

Pre samo nekoliko dana sedeli smo i dogovarali projektovanje novog Muzeja automobila ispod Brankovog mosta. Nekoliko dana ranije pričali smo o mojoj novoj knjizi. Prvu sam izdao jer si me ti nagovorio. Danas te više nema.

Obećavam ti prijatelju da ću da završim Muzej automobila kako smo dogovarali. Taj muzej zvaće se po tebi jer su njegovi eksponati iz tvoje privatne zbirke koju si poklonio Beogradu. Gradu za koji si živeo.

Počivaj u miru dragi prijatelju. Odmori se jer čitavog života nisi imao ni minut odmora. Tamo gde odlaziš srešćeš majku koju si mnogo voleo. Videćeš mnoge divne ljude koji su nas napustili. Sačekaćeš nas, tvoje prijatelje, da nastavimo započete, a nedovršene razgovore. Kako bi Sokrat rekao u svojoj besedi pred sudijama. “Ali već je vreme da odlazim — ja u smrt, a vi u život. A ko od nas ide ka boljem spasenju, to niko ne zna osim Bog”. Počivaj u miru prijatelju. Večna slava.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)