ĐERLEK I KISIĆ TEPAVČEVIĆ U RUMI: "Naši najstariji građani ponovo nas uče kako treba da se ponašamo"

Tanjug

27. 04. 2021. u 10:22

MINISTARKA za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna Darija Kisić Tepavčević i državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek, danas su u Rumi obišli Gerontološki centar i korisnicima uručili poklon - pakete vitamina za jačanje imunog sistema.

ЂЕРЛЕК И КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ У РУМИ: Наши најстарији грађани поново нас уче како треба да се понашамо

Foto: Ministarstvo

Ministarka je rekla da je izuzetno zadovoljna visokim procentom vakcinisanih korisnika i da se nada da će se oni uskoro vratiti normalnom toku života, kao pre epidemije korona virusa.

- Naši stariji građani ponovo nas uče kako treba da se ponašamo. Od pocetka epidemije, upravo oni su se pokazali kao najodgovorniji u toj borbi i zato ih nećemo zaboraviti - kazala je Kisić Tepavčević.

U rumskom Gerontološkom centru boravi skoro 260 lica, iako je kapacitet nešto veći.

- Oko milion i 51.000 lica starijih od 65 godina, na teritoriji Republike Srbije, vakcinisano je protiv korona virusa. Pitaćete se zašto sad penzionerima pomažemo, a to je odgovor. Pokazali su disciplinu i razumevanje, a smatramo da ako budu na adekvatan način jačali imunitet, naučno je i dokazano da se to postiže vitaminima, biće otporniji - rekao je državni sekretar Mirsad Đerlek.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!