KAFIĆI DO 23 H? Dr Tiodorović - "Deo Kriznog štaba verovatno će podržati tu meru"

Novosti online

09. 02. 2021. u 09:51

JEDAN deo Kriznog štaba će podržati kontrolisano popuštanje mera, odnosno meru koja se odnosi na rad kafića, rekao je prof. dr Branislav Tiodorović.

КАФИЋИ ДО 23 Х? Др Тиодоровић - Део Кризног штаба вероватно ће подржати ту меру

foto D. Pozderović

Na konkretno pitanje, da li će rad kafića biti produžen do 23h sata danas posle odluke, Tiodorović je rekao da će deo štaba, verovatno većina, podržati tu meru, ali da mora da bude nadzor izuzetno velik. On je međutim rekao, da to ne mora da znači i da će usvojiti popuštanje mera.

- Sve vreme se i borimo za to - za balans- naveo je on gostujući na TV Prva.

Članovi Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona sastaće se danas u 10 sati Palati Srbija i održati još jednu sednicu, na kojoj će, najpre, kako to obično i biva, analizirati epidemijski situaciju.

Prof. dr Branislav Tiodorović, epidemiolog i član štaba rekao je juče da jedan od razloga koji govori da ne bi trebalo popuštati mere i to što se povećava broj prvih pregleda u kovid ambulantama, kao i da lepo vreme usled kojeg su se mnogi opustili može dovesti do blagog povećanja broja obolelih.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će danas u ime Grada, beogradskih privrednika i Privredne komore Srbije (PKS), predložiti da se radno vreme ugostiteljima produži do 22 sata, kao i da im se dozvoli da emituju muziku i posle 17 sati, do vremena dozvoljenog za rad objekata.

Takođe, predložiće i da se dozvoli da u zatvorenim objektima bude prisutno više od 30 ljudi, pod uslovom da je obezbeđen prostor od četiri kvadratna metra po jednoj osobi. Vesić je to najavio na Fejsbuku u ponedeljak posle sastanka sa predstavnicima beogradskih kompanija koje posluju u sektoru usluga. Reč je o kompanijama koje, kaže, samo u Beogradu zapošljavaju 40.000 ljudi.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima