RUDNIK LECE BEZ STRUJE: Vanredna situacija zbog poplava i u opštini Medveđa

I.M.

12. 01. 2021. u 12:58

РУДНИК ЛЕЦЕ БЕЗ СТРУЈЕ: Ванредна ситуација због поплава и у општини Медвеђа

Foto: Privatna arhiva

U OPŠTINI Medveđa došlo je do izlivanja reke Jablanice i Banjske reke u Sijarinskoj Banji gde je voda odnela dva mosta i poplavila strugaru za preradu drveta, dok je u Negosavlju poplavljeno nekoliko kuća.

Polovina teritorije Medveđe je bez električne energije, a strju nema ni rudnik „Lece“ zbog pokidanog dalekovoda. Predsednik opštine Nebojša Arsić ocenjuje da su bujice napravile veliku štetu.

- Evakuisano je jedno domaćinstvo u Medveđi. Radi se o šestoro dece i baki. Dobro je da je voda počela da se povlači u korita, ali sada je veliki problem ponovo uspostaviti snabdevanje strujom – kazao je Nebojša Arsić, predsednik opštine.

On je ocenio da je dobro što su padavine prestale, jer da nije tako šteta bi bila neprocenjiva. Na planinama iznad Medveđe ima oko pola metra snega, pa je dobro i to što meteorolozi najavljuju hladne dane kako bi se usporilo njegovo topljenje.

U Medveđi je kiša padala tri dana bez prestanka. Zbog posledica ove elementarne nepogode nadležni su odlučili da proglase vanrednu situaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)