BEZ STRUJE 10.000 KORISNIKA - Rančić: U poplavama evakuisano 34 ljudi

Tanjug

12. 01. 2021. u 09:45

POMOĆNIK načelnika Uprave vatrogasno-spasilačke jedinice Saša Rančić kaže da je u poplavama, koje su izazvane obilnim padavinama, evakuisano 34 ljudi, a da je još oko 10.000 korisnika bez struje.

БЕЗ СТРУЈЕ 10.000 КОРИСНИКА - Ранчић: У поплавама евакуисано 34 људи

Foto: J. Stojković

On je za TV Pink rekao da pripanici Sektora za vanredne situacije bili angažovani tokom jučerašnjeg dana na svim lokacijama gde je bilo potrebno i u rešavanju problema poplava i snežnih padavina.

-Što se tiče snežnih padavina nismo imali poziva za spasavanje i evakuaciju ljudi - naveo je on.

Navodi da su se komunalna preduzeća potrudila da očiste sneg koji je padao u Zapadnoj Srbiji i dodaje da su svi putevi prohodni, osim puteva nižih kategorinja koji vode ka brdskim predelima i da očekuje da će danas moći da se probiju do najudaljenijih planinskih mesta u Srbiji.

Rančić kaže da je Srbija mnogo uradila na izgradnji i sanaciji vodotokova prvog reda, te da se na tim vodotokovima ne očekuju problemi.

-Što se tiče vodotokova u ugroženom delu juga, sve su to bujični vodotokovi koji su juče pravili priobleme. Oni su sada u opadanju. Po najavi RHMZ doći će do blagog porasta Južne Morave kod Aleksinca i nizvodno - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)