SKANDAL NA KOSOVU: Albanci najavili da će zapleniti vakcine Srbima na severu!

Novosti online

26. 12. 2020. u 14:18

СКАНДАЛ НА КОСОВУ: Албанци најавили да ће запленити вакцине Србима на северу!

Ilustracija policija Foto I. Radulović

TAKOZVANA kosovska vlada saopštila je da ne postoje dokazi da su vakcine za građane na severu Kosova i Metohije legalno ušle na Kosovo, prenosi Ekonomia Onlajn.

Tzv. vlada u Prištini tvrdi da privremene institucije nisu imale nikakvu zvaničnu komunikaciju sa vlastima iz Beograda po tom pitanju, bilo direktno preko kancelarija za vezu, bilo uz posredovanje međunarodne zajednice.

Takođe je najavljeno da će, pošto su, prema stavu Prištine, vakcine na KiM ušle nelegalno, privremene prištinske institucije preduzeti neophodne zakonske mere.

- Kosovska agencija za medicinske proizvode i opremu mora izdati dozvolu za stavljanje u promet proizvoda. Ako nije ispoštovana propisana procedura, smatra se da je takav prizvod ilegalan. Nadležni organi trenutno preduzimaju odgovarajuće pravne radnje - navedeno je u saopštenju "vlade" privremenih prištinskih institucija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Boki 61

26.12.2020. 15:03

Opustite se vi iz Prištine. Nije to ni kokain ni ljudski organi. To je vaš fah i u to se ne mešamo. Ovo je vakcina za običan svet i to besplatna. Znate to je ono da se ne razboliš i ne dobiješ upalu pluća.

Zoran

26.12.2020. 15:06

Ništa me ne bi iznenadilo od strane ovih spomenutih. Pa da su normalni i oni bi bili vakcinisani od strane države Srbije, sad nek plaču kod Madlen Olbrajt da im isporuči vakcine.