HITNO JOJ JE POTREBNA POMOĆ Teodori je dijagnostikovana retka i teška vrsta tumora - pomozimo da što pre ode na operaciju

Novosti onlajn

19. 10. 2021. u 20:53

HUMANITARNA fondacija BUDI HUMAN - Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Teodoru Radojković (2014).

ХИТНО ЈОЈ ЈЕ ПОТРЕБНА ПОМОЋ Теодори је дијагностикована ретка и тешка врста тумора - помозимо да што пре оде на операцију

Foto: Budi human

Teodora je rođena 22.06.2014. godine u Beogradu. Živi sa svojim roditeljima i mlađim bratom u Staroj Pazovi.

Teodora je bilo jedno zdravo, aktivno i veselo dete prepuno energije sve do leta 2021. godine kada se žalila na glavobolju. Roditeji su je vodili kod pedijatra, zatim kod oftalmologa zbog sumnje da možda ima probleme sa vidom. Međutim, sve je bilo u redu ali glavobolja nije prestajala pa su se uputili kod ORL na pregled. I kod ORL je sve bilo u redu. Po savetu lekara, roditelji Teodoru odvode kod neurologa.

Teodora je primljena na Institut za majku i dete gde su joj pregledom skenerom uočene promene na mozgu i hidrocefalus.

Hitno su je prebacili na Klinički centar Srbije na odeljenje neurohirurgije gde joj je pregledom magnetnom rezonancom ustanovljen veliki maligni tumor na moždanom stablu. Dg. Neoplasma malignum trunci encephali C71.7.

U pitanju je retka i teška vrsta tumora koja u našoj zemlji nije operativna zbog položaja na kom se nalazi. Pošto je uz tumor dijagnostikovan i hidrocefalus, Teodori je ugrađen VP šant radi oslobađanja viška likvora koji je bio povećan zbog tumora.

Nakon nekoliko dana Teodoru su prebacili na odeljenje onkologije na Kliničkom centru gde je konzilijum lekara odlučio da se primeni zračna terapija pošto tumor nije operativan, ali to neće biti dovoljno.

Pošto se tumor ne može operisati u našoj zemlji, potrebno je da Teodora što pre ode u inostranstvo na operaciju.

Porodica se obraća svim dobrim i humanim ljudima da im pomognu kako bi Teodora što pre otputovala na lečenje.

Sredstva su joj potrebna za lečenje, operaciju, specijalističke i kontrolne preglede, za dijagnostiku, medicinski potrošni materijal, suplemente, lekove, za ortopedska pomagala kao i za putne troškove i smeštaj.

Teodora nema vremena. Pomozimo joj da lekarsku sobu zameni školskom klupom i igralištem.

Za Teodorin život! Budimo humani! Pomozimo Teodori!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1139 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1139 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001248283-79

Uplatom na devizni račun: 160600000124846421

IBAN: RS35160600000124846421
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NOVI KRUG IDEJA: Kompanija Mozzart pokreće treći ciklus startap programa Univerzum