RHMZ IZDAO UPOZORENJE NA OLUJNE UDARE: Košava će duvati do 100 kilometara na čas - najavljen i prvi sneg

Novosti online

07. 10. 2021. u 08:22

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod Srbije izdao je noćas upozorenje na olujnu košavu za područje Srbije za danas i sutra.

РХМЗ ИЗДАО УПОЗОРЕЊЕ НА ОЛУЈНЕ УДАРЕ: Кошава ће дувати до 100 километара на час - најављен и први снег

Foto: K. Mihajlović

Danas i sutra će u košavskom području duvati umeren i jak istočni i jugoistočni vetar, povremeno sa olujnim udarima, koji će na jugu Banata danas i sutra dostizati i udare orkanske jačine, više od 100 kilometara na sat, upozorio je RHMZ.

Kako je ranije najavljeno, košava bi trebalo da duva do petka.

Foto: Printskrin RHMZ

U posebnoj najavi navodi se da se na planinama očekuje i prvi sneg ove jeseni.

- U toku jutra kiša se povremeno očekuje na području Vojvodine, zapadne i jugozapadne Srbije, kao i u Pčinjskom okrugu. U narednih deset dana na području Srbije oblačno i hladno vreme sa čestom pojavom kiše. Košava će od petka po podne značajno oslabiti. Mestimično obilnije padavine očekuju se u nedelju, 10. oktobra, sa količinom kiše lokalno većom od 30 mm za 24 sata.

- Usled priliva osetno hladnijeg vazduha sa istoka Evrope, od subote, 9. oktobra, na visokim planinama iznad 1500 metara nadmorske visine počeće da pada sneg. U nižim predelima maksimalna temperatura u većini dana biće između 10 i 15 stepeni, a ponegde i niža - navodi se u najavi RHMZ.

BONUS VIDEO:

Sneg pokrio procvetale voćnjake u smederevskom kraju

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba