KOVID PROPUSNICE ZA KAFIĆE, RESTORANE I KLUBOVE: Brnabić - Više odgovornosti ne bi bilo na odmet

Tanjug

12. 09. 2021. u 12:05

PREMIJERKA Ana Brnabić rekla je danas da se u ovom trenutku razmatra da se polako uvode sertifikati na onim mestima u kojima nije neophodno da građani borave kao što su kafići, restorani i noćni klubovi.

КОВИД ПРОПУСНИЦЕ ЗА КАФИЋЕ, РЕСТОРАНЕ И КЛУБОВЕ: Брнабић - Више одговорности не би било на одмет

Foto: Tanjug

- Što se tiče primedbi da su kovid sertifikati neustavni, tako je. U velikoj meri jesu ukoliko ih uvodite za neke stvari koji su ljudima neophodne. Ne možete ih uvoditi kao što su to uradile neke druge zemlje, ne znam kako su to radili, mi smo svih ovih dana I nedelja gledali kako je to bilo moguće za recimo maloprodajne objekte - rekla je Brnabić,odgovarajući na pitanja novinara nakon obilaska zgrade Ložionice u Beogradu


Na pitanje N1 da li misli da deca treba da idu školu i da li su tamo najbezbedniji, jer, postoje primeri da oni donose virus roditeljima, Brnabić je rekla da misli da treba, ističući da to nije njeno, već mišljenje stručnjaka.

- Iako ja znam da vi često ne verujete stručnjacima, imate diskutabilne stručnjake koje dovodite u vaš studio da pričaju ljudima kako treća doza vakcine nije treća sreća, kako je oni nikome ne bi dali i kako treća vakcina nije dovoljno ispitana - rekla je Brnabić i dodala da “više odgovornosti ne bi bilo na odmet".

Brnabić je juče posle sednice Kriznog štaba rekla da će uvođenje sertifikata sko do toga dođe biti u skladu sa Ustavom i ljudskim pravima, u prostorima gde nije neophodno da ljudi borave, a gde je visoka mogućnost zaražavanja, navodeći noćne klubove, barove, kafiće i restorane.

BONUS VIDEO: 

VUČIĆ KOD ČORTANOVACA: Predsednik na ceremoniji spajanja železničkog koloseka

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)