Krapović vođa kriminalne grupe? Tužilaštvo Crne Gore o detaljima istrage protiv potpredsednika Demokrata

S. ĐOKIĆ

utorak, 30. 06. 2020. u 19:43

Краповић вођа криминалне групе? Тужилаштво Црне Горе о детаљима истраге против потпредседника Демократа

Tužilaštvo upire prstom u potpredsednika Demokrata

Osumnjičen za blokadu saobraćajnica i ulaza u Opštinu Budva
POTPREDSEDNIK Demokrata Dragan Krapović, organizovao je kriminalnu grupu čiji članovi su zloupotrebom službenih položaja organizovali blokadu saobraćajnica i službenog ulaza u zgradu Opštine Budva. To je saopšteno na konferenciji Specijalnog državnog tužilaštva. Članovi te grupe su, prema tvrdnjama Tužilaštva, načelnik budvanske Komunalne policije Aleksandar Mijatović, direktorka budvanskog "Vodovoda" Jasna Dokić i šef budvanskih vatrogasaca Dragan Božović. Prijave se odnose na događaje od 17. juna, kada je nova većina u Budvi predvođena DPS, uz pomoć policije, zasela u čelne fotelje u opštini što je praćeno sukobima pristalica Demokrata i DF-a sa policijom, koji su se nastavili i narednih dana.

- Dosad prikupljeni dokazi ukazuju na to da je osumnjičeni Dragan Krapović u prvoj polovini juna ove godine pozivao građane, među kojima i službenike Opštine Budva, na otpor. Odnosno da 16. i 17. juna dođu u prostorije Opštine i onemoguće inspektore Ministarstva javne uprave u sprovođenju naredbe da uđu u prostorije Opštine Budva, što su radnici i službenici lokalne uprave i učinili - kazao je specijalni tužilac Saša Čađenović.

Tužilaštvo, u ovom postupku, iako se spekulisalo, nema svedoka saradnika. Zbog dešavanja u Budvi, Specijalnom tužilaštvu podneto je 11 krivičnih prijava. Kako je objasnila saradnica u SDT Jovanka Krunić, budvanska policija je 6. i 11. juna dobila dve prijave protiv Krsta Radovića, ali i protiv ministarke javne uprave Suzane Pribilović. Krunićeva je objasnila i da postupaju u predmetu formiranom po prijavi NVO MANS protiv predsednika Opštine Budva Marka Carevića, ali i da postupaju po Carevićevoj prijavi protiv Pribilovićeve i dvoje inspektora.

Na konferenciji je saopšteno i da je u toku prikupljanje informacija po prijavi zbog angažovanja privatnog obezbeđenja u zgradi Opštine Budva, a Katnićevi tužioci postupaju i po prijavi podnetoj protiv poslanika DPS-a Andrije Nikolića i drugih zbog stvaranja kriminalne organizacije, zloupotrebe službenog položaja, primanja i davanja mita...


OPTUŽNICA USKORO

DOK se slučajevi ispituju, Katnić ističe da će Tužilaštvo brzo doneti i odluku o optužnici protiv Krapovića, koji će se, kako je to sud odlučio, u daljem postupku braniti sa slobode.

- Ako se ova sumnja dokaže do onog većeg stepena, biće sigurno optužnica i to veoma brzo - kazao je Katnić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije