Brnabić poslala poruku svim vlasnicima beogradskih tržnih centara zbog virusa korona

Tanjug

ponedeljak, 29. 06. 2020. u 16:09

Брнабић послала поруку свим власницима београдских тржних центара због вируса корона

Foto: Pink Printscreen

Predsednica vlade upoznala je predstavnike tržnih centara da od sutra neće biti dozvoljen ulazak ni u jedan tržni centar u Beogradu bez zaštitne maske
Predsednica Vlade Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima tržnih centara i šoping molova u Beogradu, a tema sastanka bile su nove mere u cilju suzbijanja zarazne bolesti COVID-19, koje su od sutra na snazi u prestonici.

Predsednica vlade upoznala je predstavnike tržnih centara da od sutra neće biti dozvoljen ulazak ni u jedan tržni centar u Beogradu bez zaštitne maske.

Bez obzira na prirodu posete tržnom centru, dužinu boravka u njemu, svi posetioci dužni su da sve vreme boravka u njima nose zaštitne maske, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Vlada Srbije, kao i privrednici, saglasni su da je zdravlje građana na prvom mestu i da će uložiti sve napore kako bi, uz poštovanje svih mera, privreda mogla i dalje da funkcioniše.

Vlada će nastaviti da svakodnevno prati razvoj epidemiološke situacije u čitavoj Republici Srbiji i prilagođava epidemiološke mere u cilju zaštite zdravlja građana, navedeno je u saopštenju.

Komentari (2)

HVAC UVC

29.06.2020. 17:50

Tržni centri treba da uvedu sisteme za sterilizaciju vazduha u klimatizacionim i ventilacionim kanalima, kako se virusi ne bi širili po objektu i zarazili ljude. Postoje nova inovativna rešenja na bazi UVC zračenja koja sa efikasnošću 99,99% sterilišu vazduh koji struji kroz kanale za klimatizaciju. Ali izgleda da se čeka uredba Vlade da bi TC ovakve sistemi ugradili i zaštitili posetioce i radnike TC-a, jer do sada ni jedan TC u Beogradu nije UVC zaštićen.