Opština Čukarica pokrenula akciju sa javnim ličnostima: Poznati pozivaju volontere

G. NOVAKOVIĆ

četvrtak, 26. 03. 2020. u 07:49

Општина Чукарица покренула акцију са јавним личностима: Познати позивају волонтере

Volonteri sa Čukarice pomažu penzionerima

Na listi dobrovoljaca je oko 300 mladih. Stotinu njih na terenu
OPŠTINA Čukarica odlučila je da maksimalno iskoristi moć društvenih mreža i tako je na popularnoj aplikaciji "Instagram" počela da deli javne apele poznatih Čukaričana da se mladi priključe volonterskom timu. Zahvaljujući ovim pozivima, lista dobrovoljaca koji bi da pomognu najstarijima da prebrode vanredne okolnosti, pod kojima ne mogu da izlaze iz svojih domova, sve je duža.

Poslednjih dana, na zvaničnom profilu GO Čukarica, sugrađanima su se bratili pevači i sportisti. Uskoro će se akciji pridružiti glumci i drugi iz različitih oblasti sa jedinstvenom molbom - Ostanite kod kuće!

- Želela bih da pozovem mlađe komšije, koji su voljni i slobodni, da se prijave u volonterski centar i na taj način pomognu starijima - kazala je pevačica Ana Kokić, rođena Čukaričanka, iz dobrovoljne izolacije. - Uz vašu pomoć, oni će mnogo lakše prebroditi ovu situaciju. Budimo solidarni i odgovorni, kako prema sebi, tako i prema drugima.

I proslavljeni atletičar Dragutin Topić priključio se apelu za dobrobit svih građana, a naročito seniora. Njegov poziv namenjen je svim punoletnim sportistima, koji su odgovorni, a koji mogu i žele da pomognu penzionerima sa teritorije Opštine. Ipak, on je imao i drugu molbu.

KARASI, ROKVIĆ... VOLONTERE je pozvao nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i reprezentativac Stanislav Karasi, a doprinos je dao i fudbaler Pavle Ninkov iz Francuske. Molbu najstarijima da ne izlaze iz svojih domova uputili su, zasada, i pevači Marinko Rokvić i Zoran Dašić iz grupe "Legende".

- Voleo bih da mlađi sportisti, naročito kod mene u klubu, shvate ozbiljno situaciju i ostanu kod kuće. Time će sačuvati bake i deke, mame i tate. Svi smo u riziku da zarazimo naše starije, a to ne želimo. Vreme je da brinemo jedni o drugima - rekao je bivši atletičar, sada vrhunski trener.

Kako nam je rekao predsednik Opštine Čukarica Srđan Kolarić, akciji će se tek pridružiti ljudi iz javnog života, ali i do sada je postignuto mnogo. Od početka vanrednog stanja i uvođenja zabrane kretanja za najstarije, na terenu je oko stotinu volontera.

- Lista svakog dana postaje sve duža, te ih je na spisku trenutno oko 300. Ekipe dobrovoljaca smenjuju se dnevno, u zavisnosti od potreba. Svi koji su tražili pomoć od nas, dobili su je sutradan. Priključili su nam se Udruženje Animal Rescue Serbia, zahvaljujući kome smo usluge proširili i na šetanje kućnih ljubimaca, Udruženje "Kolevka"i Crveni krst - ističe Kolarić.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije