NIKADA nisu bili šampioni države, trenutno nastupaju u trećoj ligi Srbije, a od sledeće sezone imaće, ako ne najlepši, onda jedinstven stadion. Fudbaleri Voždovca za godinu dana svoje utakmice igraće ni manje ni više nego na krovu tržnog centra.


Bageri su još pre dvadesetak dana "okupirali" stadion "Bojan Majić" u Zaplanjskoj ulici. Od terena nije ostalo ništa, a već 1. marta sledeće godine biće otvoren moderni sportsko-poslovno rekreativni centar "Voždovac". Na 74.600 kvadrata, podeljenih u četiri nivoa, upakovaće se garaže i lokali, u kojima će se prodavati roba poznatih evropskih brendova. Na krovu novog šoping-mola nalaziće se stadion kapaciteta 3.500 mesta, kao i fitnes centar.

TREĆI U EVROPI NOVI stadion FK Voždovac biće treći u Evropi koji se nalazi na krovu nekog objekta. Slični su već napravljeni u Marselju, u Francuskoj, i u Sent Galenu, u Švajcarskoj. Stadion u Zaplanjskoj ispunjavaće sve standarde UEFA, a postoji mogućnost i da se njegov kapacitet kasnije poveća.

- Ideja da se izgradi jedan ovakav objekat postoji već dve godine, a toliko je trajala i izrada projektne dokumentacije - kaže Jovan Ivković, menadžer projekta. - Ovaj sportsko-poslovni centar biće izgrađen u četiri nivoa. Na prva dva biće oko 1.000 parking mesta, a ostatak će biti lokali za prodaju. Interesovanje stranih kompanija veliko je, a trenutno je samo sa "Merkatorom" potpisan ugovor, i oni će sigurno biti deo novog šoping-mola. Potpisali smo i pismo o namerama sa nekim kompanijama iz Nemačke i Austrije, ali dok se na zaključe ugovori, nećemo da iznosimo njihova imena. Mogu samo reći da će doći neki brendovi koji još nemaju svoje prodajne objekte u Srbiji.


Ivković ističe da će svih 74.600 kvadrata biti bez problema prodato ili zakupljeno, a dodaje i da, imajući u vidi interesovanje, ovom tržnom centru nedostaju kvadrati.

SELIDBA FUDBALSKI klub Voždovac trenutno se nalazi na 12. mestu Srpske lige Beograd (treća liga). Do sada su igrali na stadionu "Bojan Majić", koji je primao oko 6.000 gledalaca, a u nastavku prvenstva kao domaćini će igrati na stadionu FK Železnik, sa kojim se su 2005. godine ujedinili.

- Trenutno nemamo precizne podatke koliko će izgradnja jedinstvenog centra koštati, ali se svakako radi o sumi od nekoliko desetina miliona evra - sabira Ivković. - Investitori su predsednik kluba Marko Zdravković i kompanija "Eurobau konekt" iz Nemačke. Ovo će biti jedna od najvećih investicija ove godine u Beogradu, a kada sve bude završeno, stadion će postati prava atrakcija.

Već u oktobru očekuje se da ovaj objekat bude ukrovljen, kako bi počelo postavljanje terena, a ceo posao biće završen do 1. marta 2012. godine.