MARIBOR OD GOTOVOG NAPRAVIO VERESIJU: Slovenački predstavnik se ispromašivao pre sedam dana

V.M.

20. 07. 2023. u 15:23 >> 15:23

DANAS od 17 časova Birkirkara će ugostiti Maribor u revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

МАРИБОР ОД ГОТОВОГ НАПРАВИО ВЕРЕСИЈУ: Словеначки представник се испромашивао пре седам дана

Profimedia

Pre sedam dana sredinom prvog dela igre Birkirkara je na iznenađenje svih sjajnim udarcem Mbonga sa 20 metara došla do prednosti, malteški predstavnik je posle toga postavio niski blok i branio prednost. Maribor je napadao sa svih strana, došao do izjednačenja u 67. minutu kada je precizan sa bele tačke bio Brnić, ali ''ljubičasti'' nisu mogli do kompletnog preokreta i danas će morati da slave ako žele u drugi krug kvalifikacija za najmlađe evropsko klupsko takmičenje.

Slovenački predstavnik je prošle sezone zauzeo treće mesto na tabeli sa 11 bodova zaostatka u odnosu na šampiona Olimpiju i tako se plasirao u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Maribor je bio najefikasnija ekipa Prve lige Slovenije sa 70 postignutih golova, a dobru napadačku igru pokazao je i na pripremama u kojima je na četiri prijateljska susreta devet puta tresao mrežu protivnika. Neporažen je završio pripreme i na pomenuta četiri meča upisao je po dve pobede i dva remija. Savladao je Makedoniju GP i Varaždin, dok je igrao nerešeno sa CSKA Sofijom 1948 i Ocelulom.

''Ljubičasti'' su poslednji put u nekom evropskom takmičenju nastupali pre pet godina kada su zauzeli poslednje mesto u grupi ''E'' Lige šampiona, a svoj najveći evropski uspeh ostvarili su 2006. godine kada su osvojili Intertoto kup.

Što se tiče Birkirkare, ona je prošle sezone zauzela drugo mesto u Premijer ligi Malte sa 19 poena zaostatka u odnosu lidera Hamrun i jedna je od tri ekipe iz Malte koja predstavlja ovu malu ostrvsku državu u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Domaćin je poslednji put u Evropi igrao pre dve godine. Te sezone je Birkirkara dogurala do druge runde kvalifikacija za Ligu konferencija. Prvo je savladala La Fioritu iz San Marina ukupnim rezultatom 2:1, da bi je nakon toga izbacila Olimpija iz Ljubljane posle boljeg izvođenja penala.

Pobednik ovog dvomeča u sledećoj fazi susrešće se sa Diferedanžom iz Luksemburga.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)