EVERTON POBEDOM ODRŽAVA STATUS PREMIJERLIGAŠA: ''Trešnjice'' vezale tri poraza pred dolazak na ''Gudison park''

V.M.

28. 05. 2023. u 09:50

U poslednjem kolu Premijer lige ''karamele'' će dočekati Bornmut od 17:30.

ЕВЕРТОН ПОБЕДОМ ОДРЖАВА СТАТУС ПРЕМИЈЕРЛИГАША: Трешњице везале три пораза пред долазак на Гудисон парк

Foto: Tanjug

Domaćin je imao jaku turbulentnu sezonu, nakon solidnog početka usledio je drastičan pad i dug period je bio u zoni ispadanja, ipak sve se promenilo dolaskom Šona Dajša na klupu. Iskusni menadžer je odmah nametnuo svoj stil igre i njegova četa danas drži sudbinu u svojim rukama.

Everton je trenutno 17. na tabeli i ima dva boda više od Lidsa (dočekuje Totenhem) i Lestera (dočekuje Vest hem), ali ''lisice'' imaju bolju gol-razliku od njega i ako bi bili jednaki po broju bodova ekipa iz Liverpula bi se preselila u Čempionšip tako da mora da igra na pobedu.

''Karamele'' su poslednji put u Čempionšipu bile u sezoni 1950/51, što znači da 72 godine nastupaju u Premijer ligi i biće orni da pred punim tribinama ''Gudison parka'' produže taj niz.

Sa druge strane, Bornmut je imao fantastičnu sezonu. Svi analitičari na Ostrvu su očekivali da lako ispadnu nakon dolaska iz Čempionšipa, ali to nije slučaj i gost je trenutno 15. na tabeli sa 39 osvojenih bodova.

''Trešnjice'' su posrsnule u završnici prvenstva, vezale su tri poraza i očigledno je da su se opustile od kada su obezbedile opstanak u eliti.

Zanimljiv je podatak da nijedna ekipa koja je ušla iz Čempionšipa nije ispala ove godine, te ćemo Fulam, Bornmut i Notingem i sledeće godine gledati u Premijer ligi.

Na prvom ovosezonskom međusobnom duelu, Everton je ponižen na ''Vitalitiju'' sa 3:0.

Verujemo da će se danas osvetiti i obezbediti status premijerligaša.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LACIO NASTAVLJA POHOD NA EVROPU: Protiv grifona je igrao dosta tvrde utakmice ove sezone