BITKA ZA TITULU JE IZGUBLJENA PROŠLOG VIKENDA: "Šumari" drže sve u svojim rukama

V.D.

20. 05. 2023. u 11:40 >> 11:40

U subotu od 18.30 sastaju se Notingem Forest i Arsenal

БИТКА ЗА ТИТУЛУ ЈЕ ИЗГУБЉЕНА ПРОШЛОГ ВИКЕНДА: Шумари држе све у својим рукама

Tanjug/AP

Nekadašnji šampion Evrope Notingem forest se nakon 23 godine čekanja vratio u Premijer ligu ali sezona nije krenula kako se očekivalo. Pre početka sezone uložen je ogroman novac a nakon prvih 12 kola "šumari" su imali samo jedan trijumf i tri remija. Mediji na "ostrvu" su pisali kako će Velšanin Stiv Kuper dobiti otkaz ali uprava kluba je imala strpljenja i ekipa je tokom novembra meseca zaigrala bolje i krenula u beg sa dna tabele. 

U prethodna četiri kola Forest je zabeležio izuzetno važne pobede protiv Brajtona i Sautemptona, uz remi protiv Čelsija i tako načinio krupne korake ka opstanku u društvu najboljih. Trenutno se nalaze na 16. poziciji sa 34 osvojena boda dok su Lids i Lester koji se nalaze u opasnoj zoni upisali tri odnosno četiri poena manje.

Nakon današnjeg meča sa "tobdžijama" očekuje ih gostovanje bezbrižnom Kristal Palasu.

Arsenal je bio jako blizu da nakon 19 sezona pauze vrati pehar namenjen šampionu Premijer lige u svoje vitrine ali su ih tri vezana remija tokom aprila protiv Liverpula, Vest Hema i budućeg drugoligaša Sautemptona znatno prikočila u toj misiji. Nakon toga poraženi su od Mančester sitija rezultatom 4:1 da bi poraz u poslednjem kolu od Brajtona raspršio sve nade navijača ekipe sa "Emirejtsa".

Matematički još postoje šanse da Artetini puleni podignu trofej ali je prosto neverovatno da Mančester siti ne osvoji bar dva boda u naredna tri meča protiv Čelsija, Brajtona i Brentforda.

Trener domaćih na današnjem susretu neće moći da računa na Bjankonea, Kolbeka, golmana Hendersona, MekKenu, Ričardsa, Šelvija, Vilijamsa, Vuda i brazilca Skarpu.

Mikael Arteta na raspologanju neće imati Elnenija, Martinelija, Salibu, Zinčenka i Tomijasua.

Što se tradicije tiče u poslednjih pet susreta videli smo tri pobede Arsenala i dve Notingem foresta. U prvom ovosezonskom susretu i ujedno i prvom u Premijer ligi od 1999.godine ekipa iz prestonice je slavila ubedljivo sa 5:0. 

Arsenal je favorit na današnjem meču ali sigurno je da će domaći fudbaleri dati sve od sebe kako bi pred svojim navijačima overili opstanak u eliti tako da smo se odlučili na golove.

NAŠ TIP: Domaćin ukupno više od 0,5 (kvota 1,54)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!