BAJERN ZA TITULU, LAJPCIG ZA LIGU ŠAMPIONA: Derbi Bundeslige na Alijanc areni

O. M.

20. 05. 2023. u 08:35

DERBI pretposlednjeg, 33. kola, nemačke Bundeslige igra se ove subote od 18.30 na "Alijanc areni" u Minhenu gde domaći Bajern dočekuje ekipu Red bul Lajpciga.

БАЈЕРН ЗА ТИТУЛУ, ЛАЈПЦИГ ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА: Дерби Бундеслиге на Алијанц арени

FOTO: Tanjug/AP

Bodovi su neophodni obema ekipama, Bavarcima u trci sa Borusijom iz Dortmunda za šampionsku titulu, a "bikovima" u borbi za Ligu šampiona sa Union Berlinom i Frajburgom.

Bajern se nalazi na prvom mestu na tabeli sa bodom više od Dortmunda. Ukoliko pobedi u naredna dva meča, tim iz Minhena će po 11. put za redom postati šampion Nemačke. Ekipa se poslednjih 20 dana, nakon ispadanja iz Lige Šampiona od Mančester sitija i iznenađujućeg poraza od Majnca u prvenstvu, vratila na pobedničku stazu. Savladali su Hertu kod kuće sa 2:0, zatim dosta teže nego što se očekivalo Verder u Bremenu sa 2:1, da bi prošlog vikenda sve frustracije iskalili na slabašnom Šalkeu koga su sa "Alijanc arene" ispratili "šesticom". 

Ovo je utakmica odluke za domaćina, ukoliko pobedi Lajpcig, nalazi se na korak od nove titule, dok u suprotnom postoji velika verovatnoća da će se trofej preseliti u Dortmund. U poslednjem kolu, Bajern gostuje Kelnu, a Borusija, koja danas ide u Augzburg, u poslednjem kolu dočekuje Majnc i "Vestfalen" će sigurno ključati.

Lajpcig se nalazi na trećem mestu na tabeli sa bodom više od Union Berlina i Frajburga. Serijom loših rezultata tokom februara i u martu doveli su plasman u Ligu šampiona u pitanje, ali su se vratili u poslednjih mesec i po dana, što svojom zaslugom što zahvaljujući lošoj formi konkurencije, pre svega Frajburga, ali i Union Berlina.

Pre samo pet kola izgledalo je da su daleko od Lige šampiona a sada im je potrebna jedna pobeda da i matematički osiguraju mesto u evropskoj eliti. 

Ne treba izgubiti iz vida da "bikove" trećeg juna očekuje i finale Kupa, u kome protiv Ajntrahta brane trofej osvojen prošle godine na penale protiv Frajburga.

U prvom delu sezone Lajpcig i Bajern su podelili bodove u Lajpcigu. Šupo-Motan je postigao vodeći gol za Bajern a izjednačio je Halstenberg. Na početku sezone odigrali su poluprijateljski Superkup u kome je Bajern pobedio sa 5:3.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,55)

PREDLOG ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 2,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!