"VELODROM" KLJUČA VEČERAS: Ceo Marselj je u lovu na "pevce"

Novosti online

01. 11. 2022. u 10:14

RAČUNICA je jasna, pobeda Olimpiku garantuje plasman u nokaut fazu Lige šampiona.

ВЕЛОДРОМ КЉУЧА ВЕЧЕРАС: Цео Марсељ је у лову на певце

Foto: Profimedia

Totenhem je remijem na svom terenu protiv Sportiga ostao na prvom mestu u grupi "D", pošto je Ajnhtraht u Nemačkoj savladao Marselj sa 2:1, ali još uvek niko nije siguran po pitanju plasmana u osminu finala Lige šampiona, pošto je razlika između prvoplasiranih "pevaca" i poslednjeplasiranog Olimpika samo dva boda. Stoga nas očekuje pravi pakao poslednjeg kola, kada Totenhem ide na noge upravo klubu sa "Velodroma" na kojem se večeras očekuje paklena atmosfera.

U Londonu je protekle srede mogao da se slavi i plasman u osminu finala elitnog takmičenja, s obzirom na to da je Hari Kejn u šestom minutu nadoknade postigao gol. Ipak, nakon gledanja VAR snimka ustanovljeno je da se radilo o ofsajdu.

Markus Edvards, nekadašnji omladinac Totenhema, doveo je Sporting u vođstvo u prestonici Engleske. Kakve mogućnosti poseduje mladi ofanzivac pokazao je u 22. minutu, kada je sakrio svoje namere od Uga Lorisa, a onda pogodio donji levi ugao njegovog gola.

Totenhem je sve do drugog poluvrmena delovao potpuno bezidejno, dok su gosti u finišu prvog poluvremena uspeli još jednom da zatresu protivničku mrežu, ali im je poništen pogodak pošto je Sebastijan Koates prethodno igrao rukom.

Nervozni Konte je nekako uspeo da razdrma svoju ekipu u drugom poluvremenu, pa je Erik Dajer zapretio već u 52. minutu, ali se istakao Antonio Adan. Samo tri minuta pre izjednačujućeg gola na utakmici Flavio Nazinjo je propustio odličnu priliku za goste, ali je ubrzo usledila kazna. Posle prekida koji je izveo Perišić usledio je nebeski skok Bentankura i gol koji je vratio život domaćinu. I tu se čekao VAR, zbog kontakta sa Adanom u skoku, ali je procenjeno da nije bilo faula.

U Frankfurtu je viđeno fenomenalno prvo poluvreme između Ajntrahta i Marselja, u kojem je domaćin dva puta uspeo da izbori vođstvo, što mu se ispostavilo dovoljnim za osvajanje sva tri boda u ovom meču. Sve je krenulo još u trećem minutu kada je Daiči Kamada krunisao brzi napad svog tima i sa ivice kaznenog prostora matirao Pau Lopeza.

Gosti su se vratili efektnim golom Genduzija u 22. minutu, posle odličnog centaršuta Mbembe sa desne strane, ali je njihovo zadovoljstvo trajalo svega pet minuta. Konačan rezultat u 27. minutu utakmice postavio je Rondal Kolu Muani posle odlične kombinacije i duplog pasa sa Geceom.

U drugom poluvremenu uglavnom je pretio Marselj, a glavni razlog zbog kojeg nije došlo do izjednačenja bila su loša realizacija Aleksisa Sančeza, ali i odlični refleksi Kevina Trapa. Poslednju ozbiljniju priliku imao je Nuno Tavares u 78. minutu utakmice, ali je njegov udarac prohujao pored leve stative domaćeg gola.

Ako pogledamo imena koja nastupaju za večerašnje rivale, jasno je da "pevci" imaju kvalitetniji sastav. Ipak, uspeh se mora izboriti na terenu, a upravo on može biti tas na vagi. Naime, atmosfera na "Velodromu" je poznata širom sveta, vetar u leđa koji pružaju navijači Olimpika može biti presudan na večerašnjem susretu.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)