KATALONCI NA EKSKURZIJI: Barselona turistički otputovala u Češku

Novosti online

01. 11. 2022. u 08:34

LIGA Evrope je surova realnost giganta sa "Nou Kampa".

КАТАЛОНЦИ НА ЕКСКУРЗИЈИ: Барселона туристички отпутовала у Чешку

Foto: Profimedia

Barselona je porazom od Bajerna (0:3) i trijumfom Intera nad Viktorijom (4:0) izgubila sve šanse za plasman u nokaut fazu Lige šampiona, te poslednje kolo dočekuje kao trećeplasirana ekipa grupe "C". Katalonci će na proleće nastupati u Ligi Evrope, a poslednji meč u elitnom takmičenju biće samo formalnost. Naime, na megdan Viktoriji Ćavijevi puleni putuju turistički, bez rezultatskog imperativa.

Šesti put zaredom Barsa je potpuno nemoćno položila oružje pred velikim rivalom iz Minhena, a po četvrti put u nizu ni gol nije uspela da postigne. Gol-razlika u korist Nemaca za period 2020-2022. frapantna je i za Katalonce apsolutno poražavajuća - 19:2!

Liga Evrope nije takmičenje koje može da zadovolji finansijske kalkulacije pravljene uoči sezone. Eventualni trijumf u njemu bi možda ublažio probleme i popravio uveliko poljuljan imidž Barselone, pa je svestan toga Ćavi već pričao o okretanju "B planu" i napadu na trofeje u svim takmičenjima u kojima njegov tim nastavlja sezonu (Primera, Kup kralja, Superkup Španije i Liga Evrope).

- I dalje na stolu imamo mogućnost da osvojimo četiri pehara. Propustili smo priliku u najvažnijem takmičenju, Ligi šampiona, ali sezona je duga i moramo da se suočimo sa onim što nas čeka, moramo da nastavimo - izjavio je Ćavi.

Viktorija je uz Rendžers jedina ekipa bez bodova ove sezone u eliti. Češki šampion uz veliku 0 na svom kontu ima i gol-razliku 3:20, večeras tim iz Plzenja želi da popravi utisak i eventualnim iznenađenjem bar malo obraduje svoje navijače. 

Česi jednostavno nemaju kvalitet za elitu, a to su potvrdili i u minulom kolu kada ih je Inter sa "pola gasa" savladao sa 4:0 na "Đuzepe Meaci".

Odigrao je Plzenj sasvim pristojnih pola sata, čak držao Inter podalje od svog gola, u dva navrata zapretio opasno iz kontre, ali onda se s prvim pogotkom domaćina potpuno ugasio.

Goste je načeo Henrik Mhitarjan udarcem glavom u 37. minutu nakon odlične akcije Federika Dimarka i još boljeg centaršuta Alesandra Bastonija. 

Do kraja poluvremena mrežu gostiju zatresao je i Edin Džeko na asistenciju zapaženog Dimarka posle sjajnog pasa Nikole Barele.

U 55. minutu Mhitarjan je mogao da postigne drugi gol na meču, ali je njegov udarac završio na stativi. U 66. minutu Džeko je postigao drugi gol na meču, ukupno svoj 12. u utakmicama protiv Viktorije Plzen! Asistent kod ovog pogotka bio je Lautaro Martinez. Konačan rezultat postavio je u 87. minutu Romelu Lukalu na dodavanje Hoakina Koree.

Favorit na "Dosan areni" je kristalno jasan! Sve sem trijumfa Barselone, koja će najverovatnije nastupati u kombinovanom sastavu, predstavljaće veliko iznenađenje.

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,80)

VREDI PROBATI: X (kvota 4,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna