ČOLO I ATLETIKO ZA REPRIZU 2018. GODINE: Na "Dragau" nije lako uzeti bodove!

V.D.

01. 11. 2022. u 08:10

GRUPA "B" je od svih grupa verovatno donela najviše iznenađujućih rezultata.

ЧОЛО И АТЛЕТИКО ЗА РЕПРИЗУ 2018. ГОДИНЕ: На Драгау није лако узети бодове!

FOTO: AP

Iako je nakon žreba delovalo da će Atletiko proći dalje a Porto, Briž i Leverkuzen biti ti koji se bore za prolaz, situacija je potpuno obrnuta.

Nakon pet odigranih kola Porto ima već zagarantovanu nokaut fazu i drugoplasiran je sa devet osvojenih bodova, dok je Atletiko na iznenađenje svih treći sa pet poena i bori se za proleće u Ligi eEvrope.

Nakon slabog početka i dva poraza u uvodnim kolima od Atletika i Briža, Porto je delovao kao ekipa koja nikako ne bi mogla da prođe dalje, ali izabranici Serđija Konseisaa su zabeležili tri pobede u nizu uz gol-razliku 8:0.

Dva puta je poražen Leverkuzen, dok je u prošlom kolu nadigran Briž, koji do tog trenutka nije primio gol u Ligi šampiona, sa čak 4:0. Dva gola je postigao Taremi, dok su po jedan dodali Evanilson i Eustakijo. Tom pobedom ''zmajevi'' su osigurali drugo mesto i vratili se u nokaut fazu Lige šampiona nakon što su je preskočili prošle sezone, a ako se kockice poklope, mogu čak i grupnu fazu da završe na prvom mestu.

Nakon što je osvojio prvenstvo prošle godine, Porto ne igra zadovoljavajuće u njemu ove sezone, što je i pokazao remi za vikend protiv Santa Klare i nalaze se na trećoj poziciji sa čak 8 bodova manje od Benfike nakon 12 odigranih kola.

Što se tiče Atletika, ovo je sigurno jedna od njihovih najgorih sezona u najelitnijem evropskom takmičenju. Pošto nisu znatno menjali ekipu koja je prošle godine jedva ispala od Mančester sitija u četvrtfinalu, Madriđani su očekivali još jedno solidno izdanje, ali se desila potpuno suprotna stvar.

Nakon uvodne pobede protiv Porta, ''Jorgandžije su zabeležile dva poraza i dva nerešena rezultata i nemaju nikakve šanse za prolaz dalje, a bore se sa Bajerom iz Leverkuzena koji ima bod manje za 3. mesto i plasman u Ligu Evrope.

Poslednju šansu za plasman u nokaut fazu imali su u prošlom kolu kada su se na svom terenu dva puta vraćali iz minusa protiv Bajera, da bi u sudijskoj nadoknadi Janiku Karasku penal odbranio Hradecki, a zatim je na odbitak naleteo Saul koji je glavom zatresao prečku i tu je svaka šansa za prolaz nestala.

"Jorgandžije" ne blistaju ni u La Ligi, gde u zadnjih pet utakmica imaju samo dve pobede, a za vikend ih je porazio fenjeraš Kadiz sa 3:2. Čolo Simeone se nada da njegova ekipa može da ponovi uspeh iz 2018, kada je takođe ispala iz grupne faze, ali je sa 3. pozicije otišla u Ligu Evrope koju je kasnije osvojila.

Domaćin će biti bez Pepea i Žoao Marija koji odsustvuju zbog povrede, a neće biti ni suspendovanih Uribea i Karma.

Gosti neće imati na raspolaganju Kokea, Lemara i Ljorentea, dok je pod znakom pitanja i Morata koji je za vikend ranije napustio igru zbog blaže povrede protiv Kadiza.
Očekujemo tvrdu i gustu utakmicu u kojoj će obe ekipe tražiti svoju šansu iz kontri i prekida.


NAŠ TIP: X2 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri