TALENTI BEZ MANE: Održana smotra recitatora "Pesniče naroda mog" u Loznici

V.M.

20. 04. 2021. u 20:46

GRADSKA smotra recitatora "Pesniče naroda mog“ održana je u Vukovom domu kulture u onlajn varijanti.

ТАЛЕНТИ БЕЗ МАНЕ: Одржана смотра рецитатора Песниче народа мог у Лозници

Foto: V.M.

U cilju očuvanja tradicije Smotre recitatora, duge više od pola veka, naročito u cilju podrške deci i mladima koji gaje ljubav prema poeziji i recitovanju, želeli smo da na svaki, pre svega bezbedan način, omogućimo deci da svoj talenat pokažu na takmičenju, rečeno nam je u Centru za kultur „Vuk Karadžić“ U Loznici-

- S obzirom na veoma lošu epidemiološku situaciju u celom svetu, pa i u našoj zemlji izazvanoj korana virusom koja je potpuno izmenila način rada života u svim segmentima bili smo prinuđeni da ovogodišnju organizaciju Smotre recitatora prilagodimo ovim novim okolnostima-kažu u toj ustanovi. - Na isti način će biti organizovano i Okružno i Republičko takmičenje.

Žiri Gradske smotre recitatora u satavu: Tanja Glišić Matić, Dragan Tošić i Đoka Petrović, profesori književnosti pogledali su 25 snimaka takmičara i doneli odluku o pobednicima.Pobednici 52. Gradske smotre recitatora su, u mlađem uzrastu Sofija Marković OŠ „Kadinjača“,Luka Ružić OŠ „Kadinjača“, Emilija Tomić OŠ „Stepa Stepanović“ Tekeriš, Sara Ignjatović OŠ „Vukova spomen škola“ Tršić i Jana Tadić OŠ „Petar Tasić“ Lešnica.

Najbolje ocenjeni u srednjem uzrastu su

Mihailo Jović OŠ „Dositej Obradović“, Jana Kondić OŠ „Vukova spomen škola“ Tršić, Valentina Đermanović OŠ „ Stepa Stepanović“ Tekeriš,Bojana Milovanović KUD „Karadžić“, Lena Popović KUD „Karadžić“.

Najuspešniji u starijem uzrastu ove godine su Milica Arnautović Gimnazija „Vuk Karadžić“,

Aleksa Filipčević Gimnazija „Vuk Karadžić“,Jelena Ćosić KUD „Karadžić“, Una Jovanović KUD „Karadžić“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)