IMUNIZACIJA RADNIKA U KOMPANIJI "ELIKSIR": Vakcinisan i predsednik Opštine Negotin

S. M. Jovanović

14. 04. 2021. u 15:55

U NAJVEĆEM krajinskom privrednom kolektivu, “Eliksir” u Prahovu organizovana je akcija imunizacije radnika kineskom i Fajzer vakcinom. Na punktu u nekadašnjoj Industriji hemijskih proizvoda Prahovo, koju je 2012. privatizovala “Eliksir Grupa” vakcinisano je četrdesetak sadašnjih radnika i penzionera iz ovog kolektiva, ali i Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin koji je u “Eliksiru” primio drugu dozu vakcine Fajzer.

ИМУНИЗАЦИЈА РАДНИКА У КОМПАНИЈИ ЕЛИКСИР: Вакцинисан и председник Општине Неготин

FOTO: S. M. Jovanović

- Želeo sam da ovim pokažem da je vakcina neophodna svima nama da bi mogli da se vratimo normalnom životu, da se kao lokalna samouprava baziramo na projekte bitne za razvoj naše opštine i privrede i boljitak naših građana. Zahvaljujem se medicinskim radnicima koji sprovode imunizaciju i volonterima koji im pomažu, a građane pozivam da budu odgovorni i da zaštite sebe i svoje bližnje – kaže Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin.

FOTO: S. M. Jovanović

Na punktu za imunizaciju u prahovskom “Eliksiru” vakcinisani su radnici ove, ali i firme “Eliksir Kraft”, kao i francuske “Fosfeje”, koja posluje u krugu prahovskog kompleksa.

- Celokupno poslovanje naše firme bazira se na ljudima, oni su naše najveće bogatstvo i samim tim težimo i da ostanu zdravi. Ovo je jedan od načina da ljude edukujemo u tom pravcu da je zdrav čovek ono što je najbitnije, i da oni ovde kad dođu budu bezbedni – rekla je Maja Radulović, zamenik direktora Društva u “Eliksir Prahovu”.

U “Eliksir” Prahovu i pratećim firmama zaposleno je preko 1.000 ljudi, a od početka imunizacije do danas neku od vakcina primilo je njih oko sedam odsto.

- Vakcinisao sam se prvenstveno da bih zaštitio sebe, a zatim i ljude  u okolini . Smatram da je vakcinacija važna kako bismo sačuvali zdravlje i naravno živote – kaže Aleksandar Marković, odgovorno lice za bezbednost i zdravlje na radu u “Eliksiru”, koji se takođe vakcinisao.

FOTO: S. M. Jovanović

Imunizacija se u opštini Negotin odvija bez problema. Do sada je vakcinisano 6.467 Krajinaca, od kojih je njih 4.145 revakcinisano. Mobilni timovi negotinskog Zdravstvenog centra obišli su do sada 17 negotinskih sela i očekuje se da se do kraja sledeće nedelje završi prvi krug vakcinacije u selima.

- Do sada je procentualno vakcinisano oko 14 odsto punoletnih građana u opštini Negotin. Poslednjih dana veliki je odziv stanovnika s obzirom da je krenula i vakcinacija bez prijavljivanja, ali očekujemo  da bude i veći, s obzirom da smo opština sa velikim brojem građana na privremenom radu u inostranstvu, i da oni uoči uskršnjih praznika dolaze u zavičaj – kaže dr Biljana Savuljesković, koordinator vakcinacije.

U opštini Negotin, inače, najviše interesovanja je bilo za kineskom vakcinom koju je primilo 5.114 osoba, od kojih obe doze 3.845. Prvu dozu Fajzer vakcine dobilo je 716 građana, od kojih je revakcinisano 300. AstraZeneka vakcinu u prvoj dozi primilo je njih 337, a rusku 300 osoba. Na vakcionalnim punktovima trenutno se sprovodi i vakcinacija kineskom i fajzer vakcinama bez prijave kao i revakcinacija za one prijavljene preko eUprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna