UBLAŽAVANJE MERA KORAK PO KORAK: U negotinskom Domu kulture dozvoljeno okupljanje do 130 osoba

S.M.J.

12. 04. 2021. u 15:59

USTANOVE kulture na teritoriji Negotina od danas mogu da organizuju svoje radno vreme svakog dana u periodu od 6 do 22 časa, uz pridržavanje posebnog plana primene mera, koji je sastavni deo akta o proceni rizika, a koji je donet saglasno zakonu i propisima iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

УБЛАЖАВАЊЕ МЕРА КОРАК ПО КОРАК: У неготинском Дому културе дозвољено окупљање до 130 особа

Foto: S. M. Jovanović

Ustanove su dužne da primenjuju mere prevencije, da redovno vrše dezinfekciju, ali i provetravanje prostorija u kojima borave posetioci i zaposleni i da na ulazu postave dezobarijeru, a zaposlenima i posetiocima propisana je obavezna upotreba zaštitnih maski, kao i držanje socijalne distance od dva metra. I ovde je maksimalan broj osoba u koji ulaze i zaposleni, a koji mogu da borave u ustanovi, jedan posetilac na devet metara kvadratnih.

Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin doneo je zaključak da je u zatvorenom prostoru Doma kulture „Stevan Mokranjac“ u Negotinu, u sali doma dozvoljeno okupljanje do 130 ljudi i to 100 u parteru i 30 na balkonu istovremeno za događaje sa sedećim mestima, uz razmak između sedišta, cik-cak raspored sedenja i obavezno obeležavanje mesta na kojima nije dozvoljeno sedeti.

Za organizovanje svih manifestacija ova ustanova će morati da pribavi saglasnost Štaba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave