ZAHVALNOST ČUVARIMA ZDRAVLJA: Opština Vrbas dodelila priznanja za 124 lekara, sestara i tehničara

Z. R.

09. 04. 2021. u 21:10

OPŠTINA Vrbas je povodom 7. aprila, Svetskog dana zdravlja, dodelila priznanja medicinskim radnicima angažovanim u borbi protiv kovida 19.

ЗАХВАЛНОСТ ЧУВАРИМА ЗДРАВЉА: Општина Врбас доделила признања за 124 лекара, сестара и техничара

Foto G. D.

Zahvalnice i plakete, koje je uručio predsednik Opštine Predrag Rojević, dobilo je 124 lekara, medicinskih sestara i tehničara Doma zdravlja "Veljko Vlahović" i Opšte bolnice.

- Priznanjima odajemo počast za njihove napore da sačuvaju zdravlje Vrbašana i stanovnika komšijskih opština - rekao je Rojević.

Dr Jasmina Assi, direktorka DZ "Veljko Vlahović", rekla je da se pandemija uzrokovana virusom korona pretvorila u borbu kako za zdravlje pacijenata, tako i za novu organizaciju rada, koja mora biti takva da ne trpe ni oboleli od kovida, ni ostali bolesnici, a ni zdravstveni radnici.

- Prvi u nizu izazova prošle godine bio je da formiramo kovid-ambulantu, fizički odvojenu od "zelene zone" DZ, da povučemo kadar iz prigradskih i seoskih ambulanti i obezbedimo rad 10 medicinskih radnika 24 sata sedam dana u nedelji - istakla je dr Assi.

Dr Milan Popov, direktor Opšte bolnice, kazao je da zaposleni u ovoj ustanove, koji su većinom mladi, rade pod velikim pritiskom, a najviše ih boli kad vide da određeni broj ljudi ne prihvata mere zaštite od kovida 19 i dozvoljava sebi da se provodi, ugrožavajući starije osobe u svojoj blizini.

- Apelujem na ljude da se vakcinišu, jer šta god ko rekao, vakcine su u poslednjih 100 godina spasle milione života - naglasio je dr Popov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna