SOMBORCIMA 300 SADNICA: Održana akcija "Posadi svoj hlad"

J. L.

09. 04. 2021. u 17:27

U OKVIRU akcije „Posadi svoj hlad“ danas je Somborcima podeljeno tri stotine sadnica dvogodišnjeg belog jasena. Ova ekološka akcija usmerena je ka borbi protiv klimatskih promena, a takođe je i akcija koja ima zdravstvenu funkciju, jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator.

СОМБОРЦИМА 300 САДНИЦА: Одржана акција Посади свој хлад

FOTO: Grad Sombor

Uz svaku sadnicu građani su dobili uputstvo za sadnju i QR kod preko kojeg mogu da je registruju i prate uputstva za njen dalji razvoj. Za one koji nemaju odgovarajući prostor za sadnju obezbeđena je posebna gradska lokacija. Druga strana vezice je ostavljena za ime i datum sadnje.

- Ako nemate dvorište i ne možete da zasadite sadnicu na privatnom posedu, možete to da učinite na javnoj lokaciji, koju je obezbedio Grad Sombor. Iza gradskog bazena postoji trim staza, tamo je i u prethodnoj akciji posađeno sto sadnica belog jasena, tako da tu građani mogu da zasade sadnice - rekao je Siniša Borota, pomoćnik gradonačelnika za oblast urbanizma i zaštite životne sredine.

Projekat „Posadi svoj hlad“ je usaglašen sa ciljevima definisanim u pretpristupnom Poglavlju 27, kao i u skladu sa ciljevima svetske akcije „ Trillion Trees” Svetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu. Ovaj projekat je takođe usaglašen sa evropskim Zelenim planom (European New Deal) u kome je čist vazduh u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije i podržan je od brojnih institucija.

Organizator akcije je NVO „Zeleni razvojni centar“, a podržali su je Grad Sombor i kompanija „Apatinska pivara“ koja je obezbedila sadnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!