NA PUTU DA POSTANU GRAD ZNANJA: Šabačke škole i vrtići osvojili priznanja na 16. Međunarodnom sajmu obrazovanja

V. MITRIĆ

03. 04. 2021. u 19:56

GRADONAČELNIK Šapca dr Aleksandar Pajić organizovao je svečani prijem za pojedinačne nosioce nagrada sa 16. Međunarodnog sajma obrazovanja “Putokazi” održanom u Novom Sadu sa kog su šabačke obrazovne ustanove donele najbolja odličja.

НА ПУТУ ДА ПОСТАНУ ГРАД ЗНАЊА: Шабачке школе и вртићи освојили признања на 16. Међународном сајму образовања

Foto: V. Mitrić

Pehar novosadskog sajma osvojilo je Odeljenje za društvene delatnosti grada Šapca. Velika zlatna priznanja pripala su Ekonomskoj školi “Stana Milanović”, Medicinskoj školi “Dr Andra Jovanović” i Tehničkoj školi iz Šapca, zlatno priznanje dobila je PU “Naše dete” dok su dva srebrna priznanja dodeljena PU “,Naše dete” grupi dece do 3, i od 3 do 5,5 godina.

- Zaista sam ponosan što su obrazovne ustanove ovog grada pokazale zainteresovanost da svoje ustanove kandiduju za ova priznanja, a istovremeno dokazale da je kvalitet obrazovanja u Šapcu na visokom nivou. Ove nagrade potvrda su da smo na dobrom putu da Šabac postane grad znanja. Grad Šabac skoro četvrtinu svog budžeta odvaja za kvalitet i funkcionisanje obrazovnih ustanova, a oko 10,5 miliona dinara Grad opredeljuje za podršku talentovanim učenicima. Nama je cilj da ulažemo u obrazovanje mladih, da se oni posle završetka svog obrazovnog ciklusa vrate u naš grad i daju svoj doprinos, kako bi Šabac postao Grad budućnosti. Ulaganje u obrazovanje garantuje sigurniji razvoj i budućnost grada - istakao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i dodao da je cilj na kojem rade svakog dana da u budućnosti Šabac dobije i univerzitet tako da će mladi u svom gradu moći da se oslone na kompletno uređen obrazovni sistem.

Biljana Đuknić, direktorka Medicinske škole “Dr Andra Jovanović”, istakla je da su nagrađene tri srednje škole koje razlikuje područje rada.

- Zajedničko nam je to što se sve tri svojim radom, kvalitetom nastave, opremljenošću škola borimo da stvorimo konkretne uslove u kojima će se odvijati obrazovno – vaspitni rad za naše učenike. U saradnji sa gradom i školskom upravom nastavićemo da težimo da obrazovanje u našem gradu bude na što višem nivou. Sa nestrpljenjem čekamo povratak naših učenika, jer živa reč i neposredni kontakt jesu nešto što je nezamenjivo, tako da se nadamo da će u narednom periodu sve biti mnogo kvalitetnije - istakla je Biljana Đuknić.

Sandra Mićić, direktorka Predškolske ustanove “Naše dete” rekla je da je ovo treća godina kako ta ustanova učestvuje na ovom sajmu obrazovanja.

- Svake godine smo dobili neku od nagrada. Velika nam je čast i potvrdili smo da smo ustanova koja kvalitetno realizuje svoj rad, ali isto nas obavezuje da nema opuštanja nego treba da nastavimo da radimo, da se usavršavamo, i da svaki sledeći korak bude još bolji. Nadamo se da ćemo i dogodine dobiti nagradu na ovom sajmu obrazovanja - kazala je Sandra Mićić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna