PIJAČNE TEZGE BESPLATNE: Budžet grada Jagodine tri milijarde i 500 miliona dinara

Z. Gligorijević

25. 02. 2021. u 11:46

BUDžET grada Jagodine za tekuću godinu iznosi nešto više od tri milijarde i 700 miliona dinara, odlučili su odbornici Skupštine grada Jagodine na današnjoj sednici.

ПИЈАЧНЕ ТЕЗГЕ БЕСПЛАТНЕ: Буџет града Јагодине три милијарде и 500 милиона динара

FOTO: Odbornici Skupštine grada Jagodina

Kapitalni projekti u tekućoj godini biće rekonstrukcija gradskih saobraćajnica, za koju će biti izdvojeno sedam miliona dinara, rekonstrukcija i izgradnja Skvera omladine, 30 miliona dinara, rekonstrukcija nekategorisanih atarskih puteva u svim selima, 213 miliona dinara, rekonstrukcija i izgradnja nove sale Kulturnog centra, nešto više od 150 miliona i izgradnja vrtića, 41 milion dinara.

Odbornici su odlučili i da naknade za korišćenje javnih površina ove godine budu umanjene za 50 odsto, jer je pandemija Kovid 19 izazvala smanjenje privredne delatnosti. Pijačne tezge biće besplatne za sva poljoprivreda gazdinstva čiji su vlasnici fizička lica kojima je to jedini izvor prihoda.

Zakup tezgi i pijačnog prostora 100 odsto će se subvencionisati iz lokalne kase.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

KROV NAD GLAVOM ZA OSAM PORODICA: Bačka Palanka među liderima po dodeli bespovratnih sredstava za kuću na selu