BEZ PREMINULIH, TOKOM PRAZNIKA: 14 novozaraženih u Rudničko-takovskom kraju

M. B.

16. 02. 2021. u 16:57

TOKOM dva dana državnog praznika, još 14 osoba u Rudničko-takovskom kraju je pozitivno potvrđeno na korona virus (sedmoro juče, sedmoro danas, 16. februara).

БЕЗ  ПРЕМИНУЛИХ, ТОКОМ ПРАЗНИКА: 14 новозаражених у Рудничко-таковском крају

Foto: M.B.

Srećom, u tom periodu, do ovog izveštavanja, nema preminulih od kovida-19 u ovom kraju.

Na kovid odeljenjima, većinom Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu i u drugim kovid-bolnicama, trenutno se leče 34 pacijenta, za koje dr Aleksandar Čivović, v. d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, zvanično potvrđuje da su pozitivni na korona virus.

- Ukupan broj zaraženih u „trećem piku“ epidemije, u ovom kraju je trenutno 1.628. Od njih, 768 je izlečeno, oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije. Preoostala kovid pozitivna lica, kao i njihovi kontakti, nalaze se u kućnoj izolaciji, pod kontrolom ovog Doma zdravlja. U Kovid ambulanti, juče je pregledano 65 osoba, urađeno 25 antigenskih testova, tri osobe su iz nje upućene na hospitalizaciju – potvrdio je danas dr Čivović.

Pandemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je ukupno 1.628 lica, uz nažalost 83 smrtne žrtve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede