PREPUNO KOVID-ODELJENJE U PARAĆINU: U protekla 24 sata preminule dve starije muške osobe

Z. Rašić

11. 12. 2020. u 17:12

U OPŠTOJ bolnici u Paraćinu na kovid-odeljenju trenutno je hospitalizovano 80 pacijenata, što premašuje prvobitni kapacitet tog odeljenja, pa se on dodatno proširuje dodavanjem kreveta. Od njih je dvoje intubirano, sedam je na neinvazivnoj ventilaciji, a tokom protekla 24 sata dve starije muške osobe, rođene 1938. i 1942. godine, izgubile su bitku sa kovidom, uz pridružene druge bolesti.

ПРЕПУНО КОВИД-ОДЕЉЕЊЕ У ПАРАЋИНУ: У протекла 24 сата преминуле две старије мушке особе

Foto: Z. Rašić

U bolničkoj kovid-ambulanti za 24 sata bila su 84 pregleda, 14 prijema na odeljenje i 11 otpusta, rekao je direktor Opšte bolnice dr Saša Bacić, napominjući da  je većina pacijenata koja sad dolazi na odeljenje sa vrlo ozbiljnom kliničkom slikom, zbog čega je apelovao na građane da se ne leče sami kući, već da se na vreme jave u kovid-ambulantu Doma zdravlja, pogotovu ako imaju povišenu temperaturu.

Lepa vest je da se oporavila i druga hospitalizovana štićenica domskog odeljenja za ženska lica ometena u razvoju u Izvoru, pa je otpuštena iz bolnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)