EPIDEMIJA KOVID 19 U PIROTSKOM OKRUGU: U porastu broj obolelih i pored vanredne situacije

V.Ć.

26. 11. 2020. u 19:08

ЕПИДЕМИЈА КОВИД 19 У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: У порасту број оболелих и поред ванредне ситуације

Foto: V. Ćirić

DANAS je registrovano još 47 zaraženih osoba sa područja Pirtoskog okruga, a na testiranje je poslato još 48 uzoraka.

 Najveći broj zaraženih je iz Pirota, zatim Dimitrovgrada, pa Bele Palanke i jedan je iz Babušnice.

Kako podsećaju u pirotskom ZZJZ, od početka epidemije, na području okruga bilo je 899 laboratorijski potvrđenih slučajeva kovida 19, a 31 osoba je preminula. U zavisnosti od težine kliničke slike trenutno je u kućnoj ili bolničkoj izolaciji 1040 osoba.

Danas je izolacija naložena u 135 slučajeva, a za 47 osoba je ukinuta. I dalje se povećava broj pregleda u kovid ambulantama. Samo u Pirotu juče je pregledano 245 pacijenata, u Dimitrovgradu 119, u Babušnici 46 i u Beloj Palanci je bilo 47 pregleda. Reč je o prvim, ali i kontrolnim pregledima.

Na Grudnom odeljenju pirotske Bolnice trenutno se leči 10 pacijenata sa pneumonijama, a u Kliničkom centru Niš sa područja Pirotskog okruga trenutno je 27 pacijenata. Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu, Beloj Palanci i Babušnici je vanredna, ali stabilna dok je u Pirotu izrazito nepovoljna sa tendencijom da pređe u vanrednu-kažu u Centru za prevenciju bolesti pirotskog ZZJZ.

U sve tri opštine Pirotskog okruga je proglašena vanredna situacija. ZZJZ je juče Kriznom štabu u Pirotu predložio da se vanredna situacija proglasi i u ovom gradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)