ZBOG POVEĆANOG BROJA PREGLEDA: Još jedna ambulanta u Čačku u kovid režimu

V. I.

24. 11. 2020. u 15:51

USLED pojačanog priliva pacijenata u poslednjih nekoliko dana, zdravstvena stanica u Ciganmali pretvorena je u kovid ambulantu, pa je tako sada i ova ambulanta, pored one u Ljubiću, na raspolaganju građanima koji imaju simptome zaraze.

ЗБОГ ПОВЕЋАНОГ БРОЈА ПРЕГЛЕДА: Још једна амбуланта у Чачку у ковид режиму

Foto: V. Ilić

 Direktor Doma zdravlja dr Aleksandar Pajović apelovao je na građane da se javlaju i na tu lokaciju, jer će tamo, kako je istakao, biti znatno manja gužva, makar u prvih nekoliko dana.


– U toj ambulanti uzima se krv, dakle vrši se laboratorijska obrada, i rade se brzi i antigenski testovi. PCR testiranje vrši se samo u kontejner ambulanti u Domu zdravlja i to u određenim terminima – pojasnio je dr Pajović, istakavši da su u ambulantama u ponedeljk evidentirana čak 480 pregleda, od čega je 266 bilo prvih.

– Obično je ponedeljak takav dan, a već sutra očekujem da ćemo imati realniju sliku. Jasno je da se građani javljaju i sa najmanjim simptomima, ali to je njihovo pravo, a naše je da sprovedemo sve dalje što treba.

On je stanje u ovoj ustanovi ocenio kao stabilno i pored činjenice da je sve veći broj zdravstvenih radnika i tehničkog osoblja koji ne rade jer su ili zaraženi ili su u izolaciji. Istakao je da Dom zdravlja funkcioniše normalno, ali je apelovao na strpljenje.

U Moravičkom okrugu u poslednjih 48 sati od 332 poslata uzorka korona virus potvrđen je u 151 slučaj, i to kod 107 osoba iz Čačka, devet iz Gornjeg Milanovca, 28 iz Lučana i sedam iz Ivanjice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POČAST VOJNICIMA STRADALIM U NATO AGRESIJI: Kod Smedereva obeleženo 25 godina od pogibije  Blagoja Radića i Roberta Lajčaka (FOTO)