ZBOG POVEĆANOG BROJA PREGLEDA: Još jedna ambulanta u Čačku u kovid režimu

V. I.

24. 11. 2020. u 15:51

USLED pojačanog priliva pacijenata u poslednjih nekoliko dana, zdravstvena stanica u Ciganmali pretvorena je u kovid ambulantu, pa je tako sada i ova ambulanta, pored one u LJubiću, na raspolaganju građanima koji imaju simptome zaraze.

ЗБОГ ПОВЕЋАНОГ БРОЈА ПРЕГЛЕДА: Још једна амбуланта у Чачку у ковид режиму

Foto: V. Ilić

 Direktor Doma zdravlja dr Aleksandar Pajović apelovao je na građane da se javlaju i na tu lokaciju, jer će tamo, kako je istakao, biti znatno manja gužva, makar u prvih nekoliko dana.


– U toj ambulanti uzima se krv, dakle vrši se laboratorijska obrada, i rade se brzi i antigenski testovi. PCR testiranje vrši se samo u kontejner ambulanti u Domu zdravlja i to u određenim terminima – pojasnio je dr Pajović, istakavši da su u ambulantama u ponedeljk evidentirana čak 480 pregleda, od čega je 266 bilo prvih.

– Obično je ponedeljak takav dan, a već sutra očekujem da ćemo imati realniju sliku. Jasno je da se građani javljaju i sa najmanjim simptomima, ali to je njihovo pravo, a naše je da sprovedemo sve dalje što treba.

On je stanje u ovoj ustanovi ocenio kao stabilno i pored činjenice da je sve veći broj zdravstvenih radnika i tehničkog osoblja koji ne rade jer su ili zaraženi ili su u izolaciji. Istakao je da Dom zdravlja funkcioniše normalno, ali je apelovao na strpljenje.

U Moravičkom okrugu u poslednjih 48 sati od 332 poslata uzorka korona virus potvrđen je u 151 slučaj, i to kod 107 osoba iz Čačka, devet iz Gornjeg Milanovca, 28 iz Lučana i sedam iz Ivanjice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)