ZASEDAO LOKALNI KRIZNI ŠTAB: Sve teža epidemiološka situacija u Pirotskom okrugu

V.Ć.

17. 11. 2020. u 16:34

MEĐU 64 briseva sa područja Pirotskog okruga, koji su juče poslati u laboratoriju niškog IZJZ, čak 41 je pozitivan. Danas je na testiranje poslato još 28 uzoraka-kažu u pirotskom ZZJZ.

ЗАСЕДАО ЛОКАЛНИ КРИЗНИ ШТАБ: Све тежа епидемиолошка ситуација у Пиротском округу

Foto: V.Ć.

Broj zaraženih najveći je u Pirotu, zatim u Dimitrovgradu, Beloj Palanci i u Babušnici. Od početka oktobra testirano je 423 brisa, a pozitivno je 218, što je 51,5 odsto tgestianih. Trenutno je , u zavisnosti od kliničke slike u kućnoj ili bolničkoj izolaciji 555 osoba kod kojih je zaraza laboratorijski potvrđena. Od početka epidemije, zaraženo je 620 osoba, a 31 je preminula.

Epidemiološka situacija u Pirotu je nepovoljna sa tandencijom da pređe u vanrednu, a u Dimitrovgradi i Beloj Palanci je nepovoljna, dok se u Babušnici procenjuje kao nesigurna-kažu Centru za kontrolu i prevenciju bolesti pirotskog ZZJZ i poručuju da je neophodno pridržavati se svigh preventivnih mera. U Bolnici je trenutno troje pacijenata sa pneumonijama.

Suočen sa ovakvom epidemiološkom situacijom , danas je u Pirotu zasedao u Krizni štab, koji se potom i oglasio. Štab je konstatovao da u javnim preduzećima nema žarišta zaraze. Roditeljima od kojih bar jedan ne radi, poručeno je da ne dovode decu u vrtiće, a takođe da ih ne dovode i ukoliko neko od članova porodice ima respiratiorne infekcije. Povodom predstojećih slava, na građane se apeluje da ih obeležavbaju u krugu uže porodice. U narednom periodu biće pojačane mere kontrole primene preventivnih mera u svim objektima i biće sankcionisano svako kršenje mera. Oni koji misle da imaju kovid 19, od subote 21. novembra, moći će da se jave ATD ambulanti u prostoru Opšte bolnice, pošto ih najavi lekar iz kovid ambulante u Tijabari-zaključuje Krizni štab u Pirotu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)