SKI-LIFT SPREMAN ZA ZIMU: Obnova skijaške infrastrukture na Goču

G.Ćirović

28. 10. 2020. u 15:06

UKOLIKO sve bude teklo prema planu, novi ski-lift na planini Goč poviše Kraljeva biće spreman za predstojeću zimu, što će svakako obradovati sve skijaše i ljubitelje zimskih sportova iz grada na Ibru i okoline.

СКИ-ЛИФТ СПРЕМАН ЗА ЗИМУ: Обнова скијашке инфраструктуре на Гочу

Foto: Privatna arhiva

Moderan ski-lift montira se na takozvanoj maloj stazi koja će takođe biti uređena, pa čak i produžena, na nadmorskoj visini od oko 900 metara, nedaleko od hotela „Dobre vode“.

Za ovu namenu lokalna samouprava je izdvojila 20, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacije 15 miliona dinara, a rok za završetak radova je 9. decembar.

- Posle jedne decenije ponovo će biti skijanja na Goču. Za početak na maloj stazi čija je dužina 350 metara. Upravo na ovoj stazi mnogi Kraljevčani, ali i posetioci Goča iz svih krajeva Srbije prvi put su stali na skije. Od ove zime i današnji mališani biće u prilici da upravo ovde savladaju osnove skijanja ili snouborda – kaže Aleksandar Nestorović, direktor JP za uređenje građevinskog zemljišta u Kraljevu.

U nameri da Goču vrate nekadašnji sjaj, Kraljevčani ulažu i u skijašku i ostalu infrastrukturu. Tako će osim montaže ski-lifta, uskoro početi i postavljanje žičare na velikoj stazi, donacija „Skijališta Srbije“, a u toku je i fazna rekonstrukcija puta od prigradskog naselja Beranovac do ove pitome planine.

- Važno je da se izgradi nedostajuća infrastruktura kako bi se omogućile nove investicije – naglašava dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva. - Svima je u interesu da Goč bude dostupan svakome, da deca radnika mogu da dođu ovde i na rekreativnu nastavu, kao i da tokom zime ovde provedu deo raspusta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega